Tarhoňa s pestrou zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Dnes som potrebovala spraviť rýchly obed, mám veľa práce. Večer som uvarila kukuricu. Dnes som namočila sušené dubáky, pokrájala rôznu zeleninu, ktorú som orestovala na oleji. Pridala som k nej dubáky, tarhoňu a kukuricu. Zaliala som vriacou vodou, po 15 - tich minútach dusenia bolo všetko hotové a mohla som podávať rýchle, chutné a zdravé jedlo.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 70- 80 °C

Suroviny

Postup

  1. Večer som klasy kukurice očistila od vlasov a listov, listy som vložila do osolenej vody, pridala som klasy a uvarila. Jeden uvarený klas kukurice som odložila, ostatné boli na večeru,v meste je to pochúťka.
  2. Vychladnutú kukuricu som ostrým nožom zbavila zŕn, časť som zmrazila, aby bolo na budúce varenie.
  3. Dnes som očistila zeleninu a namočila som dubáky do vlažnnej vody, môžete použiť aj iné huby.
  4. Koreňovú zeleninu som pokrájala na malé kúsky.
  5. Na oleji som orestovala cibuľku a zeleninku - asi 3 minty.
  6. Pridala som dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené a restovala som ešte 2 minúty.
  7. Do hrnčeka som nasypala tarhoňu, hrnček použijem na odmeranie vody.
  8. K zelenine som pridala tarhoňu a za stáleho miešania som ju opražila asi 3 minúty.
  9. Pridala som pripravenú kukuricu.
  10. Opraženú zmes som zaliala 1,5 hrnčekom horúcej vody /pozor, aby ste sa z vytvorenej horúcej pary pri zalievaní neobarili/, pridala som soľ, dobre premiešala , prikryla som hrniec pokrievkou a na na najslabšom plameni som dusila tarhoňu 15 minút. Plameň som vypla a nechala ešte chvíľku dôjsť pod pokrievkou.
  11. Hotovú tarhoňu som rozdelila na taniere a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
  12. Na tanieri som posypala kockami surovej zelenej papriky a posekanej petržlenovej vňate. Zeleninka má byť al dente, my máme radi, ked je trošku chrumkavá a kontrastuje s mäkkou tarhoňou. Je to výborný, jednoduchý, rýchly,chutný a zdravý "eintopf" - jedlo z jedného hrnca. Poznámka: tarhoňa je chutná cestovina, ktorá sa dá pripraviť doma z vajíčka a múky, ja som mala bezvaječnú z obchodu,