Tarator - bulharská studená uhorková polievka
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 8. júla 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 8. júla 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Uhorky nastrúhame a zmiešame so smotanou a jogurtom. Ochutíme soľou, čiernym korením, roztlačeným cesnakom a nasekaným kôprom. Nakoniec primiešame trochu olivového oleja.
- 2
Hotovú polievku necháme vychladnúť. Pri podávaní polievku posypeme nasekanými orechmi.
- 3
Náš tip: Orechy môžeme chvíľku opiecť v rúre, aby boli voňavejšie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu