Tarator - bulharská studená uhorková polievka

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 8. júla 2010
Tarator - bulharská studená uhorková polievka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

500 g
250 ml
100 ml
1 vetvička
4 strúčiky




Postup

  1. 1

    Uhorky nastrúhame a zmiešame so smotanou a jogurtom. Ochutíme soľou, čiernym korením, roztlačeným cesnakom a nasekaným kôprom. Nakoniec primiešame trochu olivového oleja.

  2. 2

    Hotovú polievku necháme vychladnúť. Pri podávaní polievku posypeme nasekanými orechmi.

  3. 3

    Náš tip: Orechy môžeme chvíľku opiecť v rúre, aby boli voňavejšie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia