Tapiokový puding

elantra - fotkaelantra, 24. februára 2016
Tapiokový puding
Foto: elantra

Tento je vanilkový s malinami, ale príchuť si môžete vybrať podľa toho, čo máte radi. Na prípravu pudingu z tapiokových perličiek používam rastlinné alebo Zobraziť celý popisTento je vanilkový s malinami, ale príchuť si môžete vybrať podľa toho, čo máte radi. Na prípravu pudingu z tapiokových perličiek používam rastlinné alebo aj kravské mlieko, občas nahradím časť mlieka vodou. Niekto tapiokové perličky namočí na noc vopred do vody kvôli kratšiemu vareniu. Zatiaľ som to neskúšala, lebo mi polhodina prípravy zbehne veľmi rýchlo a tapioku miešam popri iných prácach v kuchyni. Viac o tapioke a iné recepty aj na mojom blogu www.zosrdcadohrnca.sk

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

60 g
500 ml (alebo kravské)
1,5 PL
 štipka
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Mlieko necháme v hrnci zovrieť, pridáme štipku vanilky a vsypeme tapiokové perličky.

  2. 2

    V úvode stačí miešať občasne, ako sa škrob uvoľňuje a puding hustne, sledujeme častejšie a pravidelne miešame. Po 10 minútach varenia sú perličky vnútri ešte biele.

    Tapiokový puding - obrázok 2
  3. 3

    Po 20 min. varenia sú perličky takmer priehľadné.

    Tapiokový puding - obrázok 3
  4. 4

    Varíme cca 30 minút, kým sa perličky stanú celkom priehľadné a kaša vďaka uvoľnenému škrobu zhustne. Cukor pridáme pred koncom varenia.

  5. 5

    Ak je kaša veľmi hustá, prilejeme trochu mlieka a povaríme, po vychladnutí ešte trochu zhustne. Nalejeme do misiek, necháme vychladnúť, ozdobíme malinami a podávame.

    Tapiokový puding - obrázok 5

Diskusia k receptu

nalpa
Pekny recept , vdaka :) Poznam aj iny sposob pripravy tapiokovych perliciek: perlicky nasypeme do vriacej vody (cim viac vody tym lepsie), premiesavame az zacne voda vriet. Nechame ich za obcasneho premiesania uvarit az do sklenena.Da sa povedat az pokial nie su priezracne. Na zaciatku sa moze zdat ze sa vo vode rozpustaju ale oni sa ozaj stavaju priezracne stale viac a viac az v strede ostane mala biela bodka a potom sa aj ta strati. Uvarene do priezracna odstavime z ohna, zlejeme vriacu vodu a pustime na ne co najstudensiu vodu, zlejeme a este raz ich rovnakym postupom ochladime . Ochladene zlejeme do sitka, vratime do kastrolika , gulicky zalejeme (cize presne nad ich povrch) mliekom , pridame cukor podla chuti , vanilku a nechame len do bodu varu . Nalozime do poharov aby od vrchu bolo 2-3 cm priestor. Do ochladenych poharov nalozime dohladka rozmixovane ovocie ako jahody, mango, kiwi....u nas zvacsa mango a jahody. Exoticke alebo aromaticke ovocie sa chutovo k tapiokovym perlickam hodi najviac. Pouzivam zasadne kokosove mlieko najmenej !60 % je najlepsie-- takze si na plechovke pozorne precitajte zlozenie. V lete ovocie vlozim do mrazaku, zmrazene ho rozmixujem a nalozim do poharov. Prilozena fotka je moje vlastne aj s tym to co je na nej (aj ked neviem ci sa vobec nahrala) ,ak by sa nasiel niekto kto by ju spoznal, nemusi sa bat ze je ukradnuta... hlavne nech vam chutia perlicky ci uz podla receptu alebo podla komentu :) maavam


elantra
dakujem @Hrusticka76 a @Nalpa aj za iny sposob pripravy, ved to uz je rovno na recept! vyzera to paradne a s tym hustym kokosovym mliekom to musi byt zazitok. Ako dlho varis gulicky vo vode? Tiez polhodinu?
nalpa
Elantra, vies ze ani neviem kolko ?! snad 15 minut ,,jednoducho pokial sa neuvaria do sklovita.. vo vode to ide rychlejsie, vody sa dava co najviac (takze poriadny kastrol) aby mali priestor , ten tapiokovy skrob sa zleje a potom v tom kokosovom mlieku aj tak este napucia, cize je z toho puding... rada sa na ne pozeram ako sa varenim stavaju stale viac priezracnejsie a priezracnejsie.... su chutne tie perlicky na jazyku... :-)
Velmi ma potesilo ked som videla autorkin recept s tak krasnou fotkou na tapiokove perlicky. Tak som sa odvazila do komentu opisat aj iny sposob pripravy...maavam
kukulienka71
veľmi pekná prezentácia, 5*. Takéto perličky by som už rada ochutnala, mám zatiaľ len tapiokový škrob, otázka do pléna: s ním by sa nedal urobiť puding a potom primiešať kokosové mlieko?
elantra
@Nalpa najblizsie vyskusam podla tvojho receptu, kokosove mlieko milujem :) @Kukulienka71 dakujem ti! ja som este z tapiokoveho skrobu puding nevarila, davam ho len na zahustenie alebo do kolacov namiesto muky, ale niekedy skusim, vdaka za tipy @Katka78 :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia