Tapiokový puding

Autor receptu: elantra

Tento je vanilkový s malinami, ale príchuť si môžete vybrať podľa toho, čo máte radi. Na prípravu pudingu z tapiokových perličiek používam rastlinné alebo aj kravské mlieko, občas nahradím časť mlieka vodou. Niekto tapiokové perličky namočí na noc vopred do vody kvôli kratšiemu vareniu. Zatiaľ som to neskúšala, lebo mi polhodina prípravy zbehne veľmi rýchlo a tapioku miešam popri iných prácach v kuchyni. Viac o tapioke a iné recepty aj na mojom blogu www.zosrdcadohrnca.sk

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mlieko necháme v hrnci zovrieť, pridáme štipku vanilky a vsypeme tapiokové perličky.
  2. V úvode stačí miešať občasne, ako sa škrob uvoľňuje a puding hustne, sledujeme častejšie a pravidelne miešame. Po 10 minútach varenia sú perličky vnútri ešte biele.
  3. Po 20 min. varenia sú perličky takmer priehľadné.
  4. Varíme cca 30 minút, kým sa perličky stanú celkom priehľadné a kaša vďaka uvoľnenému škrobu zhustne. Cukor pridáme pred koncom varenia.
  5. Ak je kaša veľmi hustá, prilejeme trochu mlieka a povaríme, po vychladnutí ešte trochu zhustne. Nalejeme do misiek, necháme vychladnúť, ozdobíme malinami a podávame.