Talianske špagety podľa mňa (fotorecept)

Autor receptu: najaa

Tento recept je čisto môj ,teda aspoň dúfam, kedže v Taliansku som ešte nikdy nebola:) Je to vlastne moja predstava o tom ako by mali špagety v Taliansku chutiť. Špagety uváríme klasickým spôsobom.Po uvarení nepremývať studenou vodou,len ich premiešajte s trochou olivoveho oleja.Najlepšie sú špagety v zelenom obale z Lidla.U nás doma sú tieto špagety úplným favoritom.

3
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. nakrájame si suroviny,cesnak na plátky ,šunku na pásiky,parajky na polky ,alebo štvrtky a pór na kolieska
  2. na olivovom oleji málinko osmahneme pór
  3. pridáme šunku a tiež málinko popražíme
  4. doložíme cenak,premiešame
  5. začneme pridávať paradajky,je dôležité ich najskôr ako ich tam dáte riadne vyžmýkať
  6. poprášime sušenou bazalkou,a posolíme
  7. premiešame a necháme popražiť no tiež nie moc dlho asi tak aspoň kým sa nám tie paradajky nezohrejú,je hlavne dôležité aby sa nám nevyparila tá šťava z paradajok
  8. a možme servírovať....na vrch ešte pridáme čerstvé bazalkové lístky a pokrájanú mozzarellu,ktorú som ja ako vždy zabudla:) Dobrú chuť.