Talianske špagety podľa mňa (fotorecept)
Autor receptu: najaa
Tento recept je čisto môj ,teda aspoň dúfam, kedže v Taliansku som ešte nikdy nebola:)
Je to vlastne moja predstava o tom ako by mali špagety v Taliansku chutiť.
Špagety uváríme klasickým spôsobom.Po uvarení nepremývať studenou vodou,len ich premiešajte s trochou olivoveho oleja.Najlepšie sú špagety v zelenom obale z Lidla.U nás doma sú tieto špagety úplným favoritom.
3 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- nakrájame si suroviny,cesnak na plátky ,šunku na pásiky,parajky na polky ,alebo štvrtky a pór na kolieska
- na olivovom oleji málinko osmahneme pór
- pridáme šunku a tiež málinko popražíme
- doložíme cenak,premiešame
- začneme pridávať paradajky,je dôležité ich najskôr ako ich tam dáte riadne vyžmýkať
- poprášime sušenou bazalkou,a posolíme
- premiešame a necháme popražiť no tiež nie moc dlho asi tak aspoň kým sa nám tie paradajky nezohrejú,je hlavne dôležité aby sa nám nevyparila tá šťava z paradajok
- a možme servírovať....na vrch ešte pridáme čerstvé bazalkové lístky a pokrájanú mozzarellu,ktorú som ja ako vždy zabudla:) Dobrú chuť.