Talianska veľkonočná torta
Autor receptu: redakcia
Postup- Múku, soľ a olej zmiešame a z tejto hmoty postupným pridávaním vody vypracujeme cesto, ktoré uložíme na 30 minút do chladničky.
- Na troche oleja zľahka opražíme rozotrený cesnak, pridáme špenát, ochutíme a chvíľku dusíme.
- Tvaroh vyšľaháme a zmiešame so špenátom a syrom. Cesto rozdelíme na 8 častí a na pomúčenej doske každú z nich vyvaľkáme na placku s priemerom asi 24 cm.
- Tortovú formu vymastíme a na jej dno položíme 4 placky. Na cesto vylejeme špenátovú masu, lyžicou v nej urobíme 6 jamiek, do každej rozbijeme vajíčko.
- Posypeme soľou a muškátovým orieškom, prikryjeme zvyšnými 4 plackami a potrieme olejom.
- Tortu pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 60 minút.
|