Talianska veľkonočná torta

Autor receptu: redakcia

60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Múku, soľ a olej zmiešame a z tejto hmoty postupným pridávaním vody vypracujeme cesto, ktoré uložíme na 30 minút do chladničky.
  2. Na troche oleja zľahka opražíme rozotrený cesnak, pridáme špenát, ochutíme a chvíľku dusíme.
  3. Tvaroh vyšľaháme a zmiešame so špenátom a syrom. Cesto rozdelíme na 8 častí a na pomúčenej doske každú z nich vyvaľkáme na placku s priemerom asi 24 cm.
  4. Tortovú formu vymastíme a na jej dno položíme 4 placky. Na cesto vylejeme špenátovú masu, lyžicou v nej urobíme 6 jamiek, do každej rozbijeme vajíčko.
  5. Posypeme soľou a muškátovým orieškom, prikryjeme zvyšnými 4 plackami a potrieme olejom.
  6. Tortu pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 60 minút.