Talianska bábovka (fotorecept)
Autor receptu: mitzy
Sychravé počasie a
nostalgickú náladu vylepší
bábovka na slano s
príchuťou slnečného
Talianska.
4 porcie |
15 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Olivy nakrájame na krúžky. Tvrdý syr nakrájame na kocičky. Parmezán nastrúhame. Paradajky v oleji nakrájame na malé kúsky.
- Zmiešame tri celé vajcia, striedavo pridávame múku, prášok do pečiva, teplé mlieko, olej a soľ.
Nakoniec primiešame pokrájaný tvrdý syr, nastrúhaný parmezán, olivy, sušené paradajky a tymián.
- Vymastíme formu na bábovku a vysypeme múkou, nalejeme do nej cesto, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 40 minút na 180 stupňov.
- Bábovku necháme vychladnúť vo forme inak by sa mohla rozpadnúť. Potom už iba podávame ku čaju alebo vínku. Dobrú chuť :)