Talianska bábovka (fotorecept)

Autor receptu: mitzy

Sychravé počasie a nostalgickú náladu vylepší bábovka na slano s príchuťou slnečného Talianska.

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Olivy nakrájame na krúžky. Tvrdý syr nakrájame na kocičky. Parmezán nastrúhame. Paradajky v oleji nakrájame na malé kúsky.
  2. Zmiešame tri celé vajcia, striedavo pridávame múku, prášok do pečiva, teplé mlieko, olej a soľ. Nakoniec primiešame pokrájaný tvrdý syr, nastrúhaný parmezán, olivy, sušené paradajky a tymián.
  3. Vymastíme formu na bábovku a vysypeme múkou, nalejeme do nej cesto, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 40 minút na 180 stupňov.
  4. Bábovku necháme vychladnúť vo forme inak by sa mohla rozpadnúť. Potom už iba podávame ku čaju alebo vínku. Dobrú chuť :)