Vždy keď som navštívil moju rodinu na východe moja teta z Močidlan robila tento koláčik. Rád si spomínam na prázdniny s mojim starým otcom Zobraziť celý popisVždy keď som navštívil moju rodinu na východe moja teta z Močidlan robila tento koláčik. Rád si spomínam na prázdniny s mojim starým otcom a voňu horúceho leta a zrejúceho obilia.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 350 g |
|
| 200 g |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL (alebo jogurt) |
|
| Plnka: | |
| 50 g |
|
| 250 g |
|
| 220 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 dcl |
|
| 150 g |
|
| 4 ks |
|
| (najlepšie ríbezľový) |
|
| 2 cl |
|
| Poleva: | |
| 250 g |
|
| z 1 citróna |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto spracujeme na vláčne cesto a rozdelíme na dve časti. Dáme hladiť do chladničky. Jednu časť rozvaľkáme, uložíme do vymasteného a pomučeného plechu a natrieme lekvárom.
- 2
Vymiešame všetky suroviny okrem bielkov a lekváru, maslo s práškovým cukrom, pridáme žĺtky, mlieko, pomleté orechy postupne múku a tuhý sneh z bielkov a nakoniec rum. Cesto vylejeme na lekvárom natretý plát na plechu a naň uložíme druhú rozvaľkanú časť lineckého cesta. Cesto popicháme a pečieme 15-20min. pri 180°C (el.rúra)
- 3
Suroviny na polevu vymiešame do hladka a vychladnutý koláč polejeme citrónovou polevou. Obrázok je bez polevy - už som nestihol...
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu