Foto: goodish
Vždy keď som navštívil moju rodinu na východe moja teta z Močidlan robila tento koláčik. Rád si spomínam na prázdniny s mojim starým otcom Zobraziť celý popisVždy keď som navštívil moju rodinu na východe moja teta z Močidlan robila tento koláčik. Rád si spomínam na prázdniny s mojim starým otcom a voňu horúceho leta a zrejúceho obilia.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
2 PL (alebo jogurt) |
|
Plnka: | |
50 g |
|
250 g |
|
220 g |
|
2 dcl |
|
150 g |
|
4 ks |
|
(najlepšie ríbezľový) |
|
2 cl |
|
Poleva: | |
250 g |
|
z 1 citróna |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto spracujeme na vláčne cesto a rozdelíme na dve časti. Dáme hladiť do chladničky. Jednu časť rozvaľkáme, uložíme do vymasteného a pomučeného plechu a natrieme lekvárom.
- 2
Vymiešame všetky suroviny okrem bielkov a lekváru, maslo s práškovým cukrom, pridáme žĺtky, mlieko, pomleté orechy postupne múku a tuhý sneh z bielkov a nakoniec rum. Cesto vylejeme na lekvárom natretý plát na plechu a naň uložíme druhú rozvaľkanú časť lineckého cesta. Cesto popicháme a pečieme 15-20min. pri 180°C (el.rúra)
- 3
Suroviny na polevu vymiešame do hladka a vychladnutý koláč polejeme citrónovou polevou. Obrázok je bez polevy - už som nestihol...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu