Maková štrúdľa

Ťahaná štrúdľa s makom, jablkami a višňami

Autor receptu: redakcia

10 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie na cesto vymiešame a vypracujeme jednotné cesto. Dáme ho do vrecúška a necháme v chladničke postáť 2 hodiny.
  2. Na stôl si pripravíme čistý obrus a pomúčime ho, aby sa cesto neprilepilo. Postupne cesto zo stredu vyťahujeme na strany, kým nie je úplne tenké. Malo by byť priesvitné, ale nesmieme ho roztrhať.
  3. Na cesto nasypeme mak zmiešaný s cukrom, rozmiestnime nastrúhané jablká a višne. Zrolujeme pomocou obrusu a štrúdľu rozdelíme na dve časti. Preložíme na plech a dáme na 10 minút piecť do rúry predhriatej na 220 stupňov.