Tagliatelle s krevetami a špenátom (fotorecept)

Autor receptu: miskamm

Toto jedlo som si odkukla z "Vapiano". Varia tam na woku, priamo pred vašimi očami, a tak možno sledovať, čo v tom hrnci je :-) ...

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky ingrediencie. Vo veľkom hrnci privedieme vodu k varu, pridáme soľ a tagliatelle uvaríme al dente (podľa pokynov). Necháme odkvapkať. Hrniec zatiaľ neumývať, bude použitý na zmiešanie cestoviny s omáčkou.
  2. Veľkú panvicu silne rozohejeme, pridáme olej a osmažíme v ňom krevety
  3. Cibuľu pokrájame na jemné kocky. (Aj cesnak.)
  4. Pridáme ku krevetám a opražíme.
  5. Medzitým umyjeme paradajky, odstránime stonku a nakrájame na väčšie kúsky.
  6. Pridáme 2/3 nakrájaných paradajok, osmažíme a ochutíme (bio)pestom.
  7. Pridáme 2/3 umytého špenátu (veľmi rýchlo sa „zbehne“).
  8. Takte to vyzerá po 1minúte ... špenát sa veľmi rýchlo "zbieha"…
  9. Ochutíme smotanou a necháme prevrieť.
  10. Ochutíme soľou, korením a s chilli.
  11. Parmezán nastrúhame/ nahobľujeme škrabkou na zeleninu/zemiaky a asi 2/3 pridáme do omáčky
  12. Uvarené a odkvapkané cestoviny a omáčku zmiešame vo veľkom hrnci, (ja som ich miešala v tom hrnci, kde som predtým varila cestoviny).
  13. Pridáme zvyšný špenát a paradajky a premiešame.
  14. Teplé cestoviny podávame na tanieri so zostávajúcim parmezánom. Ak sa vám páči a máte po ruke, môžete pridať čerstvú bazalku krájanú alebo pár lístkov na ozdobu .