Tagliatelle s krevetami a špenátom (fotorecept)
Autor receptu: miskamm
Toto jedlo som si odkukla z "Vapiano". Varia tam na woku, priamo pred vašimi očami, a tak možno sledovať, čo v tom hrnci je :-) ...
2 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky ingrediencie.
Vo veľkom hrnci privedieme vodu k varu, pridáme soľ a tagliatelle uvaríme al dente (podľa pokynov). Necháme odkvapkať. Hrniec zatiaľ neumývať, bude použitý na zmiešanie cestoviny s omáčkou.
- Veľkú panvicu silne rozohejeme, pridáme olej a osmažíme v ňom krevety
- Cibuľu pokrájame na jemné kocky. (Aj cesnak.)
- Pridáme ku krevetám a opražíme.
- Medzitým umyjeme paradajky, odstránime stonku a nakrájame na väčšie kúsky.
- Pridáme 2/3 nakrájaných paradajok, osmažíme a ochutíme (bio)pestom.
- Pridáme 2/3 umytého špenátu (veľmi rýchlo sa „zbehne“).
- Takte to vyzerá po 1minúte ... špenát sa veľmi rýchlo "zbieha"…
- Ochutíme smotanou a necháme prevrieť.
- Ochutíme soľou, korením a s chilli.
- Parmezán nastrúhame/ nahobľujeme škrabkou na zeleninu/zemiaky a asi 2/3 pridáme do omáčky
- Uvarené a odkvapkané cestoviny a omáčku zmiešame vo veľkom hrnci, (ja som ich miešala v tom hrnci, kde som predtým varila cestoviny).
- Pridáme zvyšný špenát a paradajky a premiešame.
- Teplé cestoviny podávame na tanieri so zostávajúcim parmezánom. Ak sa vám páči a máte po ruke, môžete pridať čerstvú bazalku krájanú alebo pár lístkov na ozdobu .