Sýta bravčová kapsa (fotorecept)

Autor receptu: pivonka

Zima si nechce dať povedať, tak som si spomenula na jedno zimné jedlo. Po jeho konzumácii sa odporúča pokálať dva - tri statné kmene :-)))

30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pôvodný recept mám bez množstva surovín, ale redakcia požadovala, tak som odhadla. Bravčové rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Ochucujeme opatrne, slanina aj klobása bývajú niekedy slané. Na rezeň položíme plátok slaniny,
  2. tri - štyri kolieska klobásy
  3. a kyslú kapustu.
  4. Rezeň zopneme špáradlom.
  5. Na troche tuku speníme cibuľu a pripravené rezne opečieme. Podlejeme vodou, pridáme paradajkový pretlak a dusíme. V pôvodnom recepte bol uvedený kečup. Šťavu som už viac neochucovala, lebo sa do nej vydusila chuť slaniny, klobásy a kapusty. .
  6. Šťavy som veľa nerobila a ani nezahusťovala (kto chce, môže zahustiť múkou). Ako prílohu som zvolila zemiakové knedle, tie veľa šťavy nevypijú.
  7. Na otázku @dogagador pridávam aj recept na knedle: Z očistených a popučených zemiakov, krupice, múky a vajíčka zamiesime cesto, ktoré osolíme len mierne. Vyformujeme dve knedle, ktoré varíme zabalené v obrúsku v osolenej vode asi 20 minút.