Foto: luwinka
Na dnešný obed bola u nás táto roláda.
na 200 °C
Postup
-
1
Mäso si pomelieme a osolíme ho. Prilejeme mlieko, dobre premiešame a dáme na noc do chladničky.
-
2
Na druhý deň pokračujeme: Pripravíme si mikroténový sáčok, ktorý trochu pooblievame vodou. Mäso rozložíme do tvaru obdlžnika, rovnomerne ho uhladíme.
-
3
Potrieme ho horčicou.
-
4
Na vrch poukladáme plátky šunky.
-
5
Na šunku rozložíme plátky syra.
-
6
Teraz začneme zvinovať do tvaru rolády.
-
7
Keď je roláda zvinutá, tak ju prenesieme na alobal a pomastíme ju po vrchu olejom.
-
8
Zavinieme do alobalu a ešte prikryjeme kúskom alobalu povrch. Dáme do rúry a pečieme 1 hod. na 200 stupňov.
-
9
Potom ju vytiahneme z rúry, z alobalu ju odbalíme a dáme na ňu polovicu kyslej smotany a opäť zabalíme. Pečieme ešte 10 minút.
-
10
Teraz odstránime alobal, povrch rolády potrieme druhou polovicou smotany čo nám zostala. Podlejeme vodou a zapekáme ešte 10 minút.
-
11
Necháme mierne vychladnúť a pokrájame ju. Tu je v reze.
-
12
Hotovú roládu podávame so zemiakovou kašou.
-
13
Dobre sa krája za studena , ale aj chutí :-)
Diskusia k receptu