Syrovo-šunková mäsová roláda (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Na dnešný obed bola u nás táto roláda.

80 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mäso si pomelieme a osolíme ho. Prilejeme mlieko, dobre premiešame a dáme na noc do chladničky.
  2. Na druhý deň pokračujeme: Pripravíme si mikroténový sáčok, ktorý trochu pooblievame vodou. Mäso rozložíme do tvaru obdlžnika, rovnomerne ho uhladíme.
  3. Potrieme ho horčicou.
  4. Na vrch poukladáme plátky šunky.
  5. Na šunku rozložíme plátky syra.
  6. Teraz začneme zvinovať do tvaru rolády.
  7. Keď je roláda zvinutá, tak ju prenesieme na alobal a pomastíme ju po vrchu olejom.
  8. Zavinieme do alobalu a ešte prikryjeme kúskom alobalu povrch. Dáme do rúry a pečieme 1 hod. na 200 stupňov.
  9. Potom ju vytiahneme z rúry, z alobalu ju odbalíme a dáme na ňu polovicu kyslej smotany a opäť zabalíme. Pečieme ešte 10 minút.
  10. Teraz odstránime alobal, povrch rolády potrieme druhou polovicou smotany čo nám zostala. Podlejeme vodou a zapekáme ešte 10 minút.
  11. Necháme mierne vychladnúť a pokrájame ju. Tu je v reze.
  12. Hotovú roládu podávame so zemiakovou kašou.
  13. Dobre sa krája za studena , ale aj chutí :-)