Syrové rožky s kváskom Tangzhong (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Tak a tu nasleduje sľúbený recept s novým kváskom. Piekla som ich včera v noci, nechala do rána nezakryté na mriežke, lebo som už zaspávala a ráno neboli vôbec vysušené, chutili báječne. Jednoduchá a rýchla príprava, výborná chuť.

160 minút
príprava
15-20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymiesime spolu múku, droždie rozdrobené v mlieku, maslo, kvások, vajíčko, cukor a soľ. vypracujeme elastické cesto.
  2. Vypracujeme elastické cesto.
  3. Vymiesené cesto dáme do olejom vymazanej misky ( aby sa cesto nelepilo na steny) a dáme na teplé miesto na 1-1 a pol hodiny vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 11 bochníčkov. Necháme odkryté 10 minút odpočívať.
  4. Vyformujeme z nich rožky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme prikryté utierkou kysnúť v teple ešte 40-60 minút.
  5. 20 minút pred začiatkom pečenia rozohrejeme rúru na 175 stupňov Celsia. Rozšlaháme si vajíčko, pridáme k nemu strúhaný syr a posekanú pažítku. Potrieme touto zmesou rožky a šups s nimi do pece.
  6. Pečieme asi 15-20 minút. Vyberieme z rúry a dáme vychladnúť na mriežku.
  7. Vychladnuté buď zjeme alebo môžme aj zamraziť. Výhodou pri tomto type kvásku je predĺžená čerstvosť pečiva. Aj napriek tomu, že som ich cez noc zabudla na linke, ráno neboli vysušené a zachovali si takú tú "žuvaciu" elasticitu ako si pamätám z tých klasických bielych rožkov z mojej mladosti.