Syrove kuracie prsia (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Dneska som sa rozhodla ze namiesto vyprazania klasickych reznov vyskusam na dnesny obed tento recept, ktory som nasla medzi mojimi starymi zabudnutymi receptami.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Vykostene kuracie prsia som narezala na mensie kusy, vyklepala som ich a posolila. Camembert aj Cheddar som nakrajala na platky a na kazdy kusok masa som polozila platok z kazdeho syra. Ja som pouzila tieto dva syry, lebo som ich mala momentalne doma. No moze sa pouzit hociaky tvrdy syr, aj niva by bola dobra.
- Platky masa som zakrutila a zaviazala som ich kuchynskych spagatikom aby sa pri peceni neotvorili.
- Na papieri na pecenie som si pomiesala muku s korenim a s trochou soli.
- Masove roladky som poobalovala v pripravenej muke.
- Roladky som opekala v rozohriatom oleji
- zo vsetkych stran do zlatista asi 5 minut.
- Ked boli roladky zo vsetkych stran opecene podliala som ich vodou a pridala som nasekanu cerstvu vnat z oregana. Kto ma rad chut vina moze polovicku mnozstva vody nahradit bielym vinom.
- Vodu som nechala mierne vriet asi 10 minut. Masove roladky sa dovarili, voda sa vyparila, syr trosku vytiekol a vznikla chutna stava. Uvarene roladky som vybrala na tanier, odviazala som spagatik a mozeme servirovat.