Syrová roláda fotorecept

mkbosorka - fotkamkbosorka, 4. januára 2011
Syrová roláda (fotorecept)
Foto: mkbosorka

Kedysi bola obľúbenou súčasťou slávnostného rodinného menu. Príprava tejto syrovej rolády nie je vôbec zložitá, ale potom chuťový zážitok je fantastický. Pevný syrový obal Zobraziť celý popisKedysi bola obľúbenou súčasťou slávnostného rodinného menu. Príprava tejto syrovej rolády nie je vôbec zložitá, ale potom chuťový zážitok je fantastický. Pevný syrový obal ukrýva lahodnú plnku. Môžete experimentovať s rôznymi plnkami.

30 minút
príprava
5 minút
na 120 °C

Suroviny

300-400 g, - napr Eidam tehla
100 g
Plnka:
125 g
2 ks
1 PL
1/2 ks
70 g
3 ks,natvrdo uvarené
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme plnku. V miske vymiešame maslo (použila som Perlu) s topeným syrom a lyžicou horčice. Pridáme najemno nasekanú cibuľu, nadrobno pokrájené uhorky a vajcia. Zapneme rúru a predhrejeme na cca 100 až 120 stupňov (syr necháme roztaviť v rúre).

    Syrová roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakoniec primiešame suchú salámu a pokrájanú červenú papriku. Keď máme pripravenú plnku pripravíme syr na obalenie. Syr môžeme roztaviť niekoľkými spôsobmi, ja som zvolila nasledovný postup: na plech som dala silikónovú podložku, na ktorú som položila plátky syra tak, aby sa cca 1 cm prekrývali. Plech som vložila na cca 4-5 minút do predhriatej rúry. Potom plech vyberte , syr opatrne prejdete valčekom, aby sa spojil do hladkej plochy.

    Syrová roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Syr obložíme šunkou, a...

    Syrová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... potrieme pripravenou plnkou. Povrch uhladíme a pomocou silikónovej podložky opatrne zrolujeme. Hotovú roládu zabalíme napr. do alobalu a necháme dobre vychladiť, najlepšie cez noc.

    Syrová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na druhý deň roládu krájame na tenké plátky, ktoré použijeme na obloženú misu, na chlebíčky...DOBRÚ CHUŤ!

    Syrová roláda (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

veronka8
super jednoduché, ja robievam pracne z vareného syra a na plát ukladám plnku.....vdaka za inšpiráciu....
mili2936
dobrý receptík, ale silikónovú podložku nemám, môže byť aj papier na pečenie? Prípadne alobal?
kysucan
To sú moje obľúbené jedla. Súhlasím s tým, že je dobrá rozmanitosť plnky. Ak robime napríklad dve roládky potom by mali byť aj dve rôzné plnky.
fejton1
vynikajuce.sylikonovu podložku mam ale toto ma nenapadlo !!.
sovka62
Tak toto ja už len obrázku. Pre rokmi ho pripravila priateľka, keď sme k nim prišli na návštevu. Pripravila, samozrejme, rôzne pochúťky, ale mne táto roláda chutila tak, že som nič iné ani nejedla, zato rolády som si dala hoooodne. A za svoju pažravosť som bola patrične potrestaná, keď sme prišli domov, chytil ma taký žlčníkový záchvat, že som skončila na pohotovosti. Hanbila som sa ako pes, keď som im vysvetľovala, čo som popáchala. Takže, roláda je naozaj veľmi dobrá, ale ja už pre istotu neskúšam, či sa vydarila.
hamana
Veľmi šikovný nápad s tou podložkou silikonovou. Vyskúšam.
mkbosorka
mili2936 - Keď nemáš silikónovú podložku, myslím si že aj alobal stačí.
tinca
pekné a vďačné v studenej kuchyni
kuchticka
Hm!!! Hned za dva dni pripravim pre hostov k oslave narodenonovej.
etulik
vyzerá to dobre....vyskúšame..ukladám.,,....:-)
moli
Super!Aj ja som robila na "Silvestra", no zložitejšiu - roztavený syr som plnila,ale ukladám aj tento, určite urobím k najbližšiemu sviatku, keď nás bude na papanie viacerých :o)
helca103
robievam ju je to veľmi šikovné pohostenie :-) Máš ju naozaj krásnu :-)
3sandra3
výborný recept... mohla by som ten syr roztaviť na plechu, na ktorom by bol alobal? Alebo by to potom nešlo dobre zrolovať?
dada123
Robievam roládu veľmi často. Recept mám podobný, len syr vôbec nenahrievam, ale: Dám si v obchode nakrájať syr na tenké plátky (prvý plátok poprosím predavačka si skontrolujem, či sa dá zrolovať) potom
syr ukladám na alobal (3 ks vedľa seba a dlážka ako mám dlhý plech, aby som hotové rolády mohla dať do chladničky.) Kladiem ich jeden cez druhý asi pol až 1 cm - natriem plnkou zrolujem pomocou alobalu, pevne zatočím a nechám zachladiť.
limeth
robila som tuto roladu podla Vasho receptu a je vynikajuca, odporucam. Miesto silikonovej podlozky som pouzila papier na pecenie. Dakujem za vyborny a jednoduchy recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia