Syrová roláda (fotorecept)

Autor receptu: mkbosorka

Kedysi bola obľúbenou súčasťou slávnostného rodinného menu. Príprava tejto syrovej rolády nie je vôbec zložitá, ale potom chuťový zážitok je fantastický. Pevný syrový obal ukrýva lahodnú plnku. Môžete experimentovať s rôznymi plnkami.

30 minút
príprava
5 minút
na 120 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme plnku. V miske vymiešame maslo (použila som Perlu) s topeným syrom a lyžicou horčice. Pridáme najemno nasekanú cibuľu, nadrobno pokrájené uhorky a vajcia. Zapneme rúru a predhrejeme na cca 100 až 120 stupňov (syr necháme roztaviť v rúre).
  2. Nakoniec primiešame suchú salámu a pokrájanú červenú papriku. Keď máme pripravenú plnku pripravíme syr na obalenie. Syr môžeme roztaviť niekoľkými spôsobmi, ja som zvolila nasledovný postup: na plech som dala silikónovú podložku, na ktorú som položila plátky syra tak, aby sa cca 1 cm prekrývali. Plech som vložila na cca 4-5 minút do predhriatej rúry. Potom plech vyberte , syr opatrne prejdete valčekom, aby sa spojil do hladkej plochy.
  3. Syr obložíme šunkou, a...
  4. ... potrieme pripravenou plnkou. Povrch uhladíme a pomocou silikónovej podložky opatrne zrolujeme. Hotovú roládu zabalíme napr. do alobalu a necháme dobre vychladiť, najlepšie cez noc.
  5. Na druhý deň roládu krájame na tenké plátky, ktoré použijeme na obloženú misu, na chlebíčky...DOBRÚ CHUŤ!