Syrová roláda (fotorecept)
Autor receptu: mkbosorka
Kedysi bola obľúbenou súčasťou slávnostného rodinného menu. Príprava tejto syrovej rolády nie je vôbec zložitá, ale potom chuťový zážitok je fantastický. Pevný syrový obal ukrýva lahodnú plnku. Môžete experimentovať s rôznymi plnkami.
30 minút príprava |
5 minút na 120 °C |
Postup
- Pripravíme plnku. V miske vymiešame maslo (použila som Perlu) s topeným syrom a lyžicou horčice. Pridáme najemno nasekanú cibuľu, nadrobno pokrájené uhorky a vajcia.
Zapneme rúru a predhrejeme na cca 100 až 120 stupňov (syr necháme roztaviť v rúre).
- Nakoniec primiešame suchú salámu a pokrájanú červenú papriku.
Keď máme pripravenú plnku pripravíme syr na obalenie. Syr môžeme roztaviť niekoľkými spôsobmi, ja som zvolila nasledovný postup: na plech som dala silikónovú podložku, na ktorú som položila plátky syra tak, aby sa cca 1 cm prekrývali. Plech som vložila na cca 4-5 minút do predhriatej rúry. Potom plech vyberte , syr opatrne prejdete valčekom, aby sa spojil do hladkej plochy.
- Syr obložíme šunkou, a...
- ... potrieme pripravenou plnkou. Povrch uhladíme a pomocou silikónovej podložky opatrne zrolujeme. Hotovú roládu zabalíme napr. do alobalu a necháme dobre vychladiť, najlepšie cez noc.
- Na druhý deň roládu krájame na tenké plátky, ktoré použijeme na obloženú misu, na chlebíčky...DOBRÚ CHUŤ!