Svieži banánový chlebík fotorecept
Foto: katka512
Za tento recept ďakujem skvelej Rebecce, ktorá mi pripomenula moju milovanú Britániu.
Suroviny
80 g |
|
340 g (zrelé, ošúpané) |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
5 ks |
|
3 PL roztopený |
|
4 PL |
|
30 g (nemusia byť) |
|
Postup
-
1
Pre tento receptík použijeme samé dobré suroviny:
-
2
Do misky odvážime 340 g ošúpaných banánov (používame zrelé banány, keď už majú prvé bodky - výsledok bude o to sladší), pridáme 5 celých vajec a 1 lyžičku vanilkovej esencie. Všetko spolu rozšľaháme.
-
3
Do tejto hmoty pridáme 80 g kokosovej múky, po jednej čajovej lyžičke zo sódy bikarbóny, mletej škorice a prášku na pečenie. Na záver pridáme 3 polievkové lyžice roztopeného kokosového oleja. (Ako posledný ho dávame preto, aby sa ľahko mixoval, keď sa spojí s vajíčkami z chladničky - v opačnom prípade stuhne). Celú hmotu dosladíme javorovým sirupom (stačí od oka, orientačne dávam 4-5 polievkových lyžíc). Do cesta môžeme pridať podľa potreby aj 30 g vlašských orechov.
-
4
Pripravíme si formu na biskupský chlebík, ktorú môžeme vystlať papierom na pečenie (bude sa ľahšie vyťahovať).
-
5
Celú hmotu poriadne vymiešame ručným mixérom. Keď už je konzistencia spojená, vložíme ju do formy na biskupský chlebík, kde sa pekne prepečie.
-
6
Pečieme pri 180 °C zhruba 45-50 minút. Stav zistíme zapichnutím špáradla alebo špajdle.
-
7
TIP: Nakrájajte banánový chlebík na kúsky, vložte do krabičky a zoberte von so svojimi priateľmi :)
Diskusia k receptu