Banánový chlebík
Banánový chlebík

Svieži banánový chlebík fotorecept

katka512 - fotkakatka512, 21. mája 2023
Svieži banánový chlebík (fotorecept)
Foto: katka512

Za tento recept ďakujem skvelej Rebecce, ktorá mi pripomenula moju milovanú Britániu.

Suroviny

80 g
340 g (zrelé, ošúpané)
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
5 ks
3 PL roztopený
4 PL
30 g (nemusia byť)




Postup

  1. 1

    Pre tento receptík použijeme samé dobré suroviny:

    Svieži banánový chlebík (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky odvážime 340 g ošúpaných banánov (používame zrelé banány, keď už majú prvé bodky - výsledok bude o to sladší), pridáme 5 celých vajec a 1 lyžičku vanilkovej esencie. Všetko spolu rozšľaháme.

    Svieži banánový chlebík (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do tejto hmoty pridáme 80 g kokosovej múky, po jednej čajovej lyžičke zo sódy bikarbóny, mletej škorice a prášku na pečenie. Na záver pridáme 3 polievkové lyžice roztopeného kokosového oleja. (Ako posledný ho dávame preto, aby sa ľahko mixoval, keď sa spojí s vajíčkami z chladničky - v opačnom prípade stuhne). Celú hmotu dosladíme javorovým sirupom (stačí od oka, orientačne dávam 4-5 polievkových lyžíc). Do cesta môžeme pridať podľa potreby aj 30 g vlašských orechov.

    Svieži banánový chlebík (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si formu na biskupský chlebík, ktorú môžeme vystlať papierom na pečenie (bude sa ľahšie vyťahovať).

    Svieži banánový chlebík (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Celú hmotu poriadne vymiešame ručným mixérom. Keď už je konzistencia spojená, vložíme ju do formy na biskupský chlebík, kde sa pekne prepečie.

    Svieži banánový chlebík (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme pri 180 °C zhruba 45-50 minút. Stav zistíme zapichnutím špáradla alebo špajdle.

    Svieži banánový chlebík (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    TIP: Nakrájajte banánový chlebík na kúsky, vložte do krabičky a zoberte von so svojimi priateľmi :)

    Svieži banánový chlebík (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu