Banánový chlebík

Svieži banánový chlebík (fotorecept)

Autor receptu: katka512

Za tento recept ďakujem skvelej Rebecce, ktorá mi pripomenula moju milovanú Britániu.

Suroviny

Postup

  1. Pre tento receptík použijeme samé dobré suroviny:
  2. Do misky odvážime 340 g ošúpaných banánov (používame zrelé banány, keď už majú prvé bodky - výsledok bude o to sladší), pridáme 5 celých vajec a 1 lyžičku vanilkovej esencie. Všetko spolu rozšľaháme.
  3. Do tejto hmoty pridáme 80 g kokosovej múky, po jednej čajovej lyžičke zo sódy bikarbóny, mletej škorice a prášku na pečenie. Na záver pridáme 3 polievkové lyžice roztopeného kokosového oleja. (Ako posledný ho dávame preto, aby sa ľahko mixoval, keď sa spojí s vajíčkami z chladničky - v opačnom prípade stuhne). Celú hmotu dosladíme javorovým sirupom (stačí od oka, orientačne dávam 4-5 polievkových lyžíc). Do cesta môžeme pridať podľa potreby aj 30 g vlašských orechov.
  4. Pripravíme si formu na biskupský chlebík, ktorú môžeme vystlať papierom na pečenie (bude sa ľahšie vyťahovať).
  5. Celú hmotu poriadne vymiešame ručným mixérom. Keď už je konzistencia spojená, vložíme ju do formy na biskupský chlebík, kde sa pekne prepečie.
  6. Pečieme pri 180 °C zhruba 45-50 minút. Stav zistíme zapichnutím špáradla alebo špajdle.
  7. TIP: Nakrájajte banánový chlebík na kúsky, vložte do krabičky a zoberte von so svojimi priateľmi :)