Banánový chlebík
Svieži banánový chlebík (fotorecept)
Autor receptu: katka512
Za tento recept ďakujem skvelej
Rebecce, ktorá mi pripomenula
moju milovanú Britániu.
Postup
- Pre tento receptík použijeme samé dobré suroviny:
- Do misky odvážime 340 g ošúpaných banánov (používame zrelé banány, keď už majú prvé bodky - výsledok bude o to sladší), pridáme 5 celých vajec a 1 lyžičku vanilkovej esencie. Všetko spolu rozšľaháme.
- Do tejto hmoty pridáme 80 g kokosovej múky, po jednej čajovej lyžičke zo sódy bikarbóny, mletej škorice a prášku na pečenie.
Na záver pridáme 3 polievkové lyžice roztopeného kokosového oleja.
(Ako posledný ho dávame preto, aby sa ľahko mixoval, keď sa spojí s vajíčkami z chladničky - v opačnom prípade stuhne).
Celú hmotu dosladíme javorovým sirupom (stačí od oka, orientačne dávam 4-5 polievkových lyžíc). Do cesta môžeme pridať podľa potreby aj 30 g vlašských orechov.
- Pripravíme si formu na biskupský chlebík, ktorú môžeme vystlať papierom na pečenie (bude sa ľahšie vyťahovať).
- Celú hmotu poriadne vymiešame ručným mixérom. Keď už je konzistencia spojená, vložíme ju do formy na biskupský chlebík, kde sa pekne prepečie.
- Pečieme pri 180 °C zhruba 45-50 minút. Stav zistíme zapichnutím špáradla alebo špajdle.
- TIP: Nakrájajte banánový chlebík na kúsky, vložte do krabičky a zoberte von so svojimi priateľmi :)