Sviatočná sviečkovica s orieškami
Autor receptu: uschi
Tento recept som našla v starých babičkiných receptoch, vyskúšala som ho a odvtedy ho robievam pravidelne na Štefana. Vynikajúce, myslím, že na svoje si prídu aj labužníci.
3 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 200/180 °C |
Postup
- Mäso umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme 1 KL provensálskeho korenia, pokvapkáme citrónovou šťavou, olejom a necháme odležať.
Po odležaní mäso prudko opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji a necháme vychladnúť.
- Oriešky pomelieme, zmiešame so strúhankou, nasekanou petržlenovou vňaťou, citrónovým korením, provensálskym korením, štipkou soli a zmes nasucho opečieme na panvici.
- Lístkové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme bielkom, posypeme opraženou zmesou, na zmes položíme opečenú sviečkovicu a zvinieme. Preložíme na plech, potrieme bielkom a pečieme vo vyhriatej rúre najskôr na 200 stupňov asi 10 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ešte asi 20 minút.
Podáváme so zemiakmi a zeleninou.
- Výborný tip: mäso môžeme pred zavinutím do cesta obaliť niekoľkými plátkami anglickej slaniny.
Dobrú chuť!