Sviatočná roláda
Foto: skatulka
Roláda z pár surovín, ktorá keď si ju pripravíte na sviatky, môže byť pre vás sviatočná. Navyše je pripravená bez múky.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vyšľaháme si bielky a zvlášť žĺtky s cukrom. Do žĺtkov s cukrom potom pridáme orechy a škrob. A nakoniec jemne zapracujeme sneh z bielkov.
- 2
Vylejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 200 °C asi 7 minút.
- 3
Vychladnuté cesto potrieme krémom. Ten si pripravíme tak, že si horkú čokoládu rozpustíme nad parou a po miernom vychladnutí zašľaháme do krémového syru. Môže byť určite aj mascarpone alebo Lučina.
- 4
Ja som vrch krému posypala zrniečkami z granatového jablka, ale môže byť určite aj nejaké bobuľové ovocie, prípadne aj bez.
- 5
Roládu zavinieme, neláme sa, takže to ide ľahko. Necháme vychladiť.
Tiež čokoládová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu