Bezlepková čokoládová roláda
Bezlepková čokoládová roláda

Sviatočná roláda

skatulka - fotkaskatulka, 12. decembra 2018
Sviatočná roláda
Foto: skatulka

Roláda z pár surovín, ktorá keď si ju pripravíte na sviatky, môže byť pre vás sviatočná. Navyše je pripravená bez múky.

40 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
130 g
6 PL mleté
2 PL
Plnka:
125 g
100 g
 (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vyšľaháme si bielky a zvlášť žĺtky s cukrom. Do žĺtkov s cukrom potom pridáme orechy a škrob. A nakoniec jemne zapracujeme sneh z bielkov.

  2. 2

    Vylejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 200 °C asi 7 minút.

    Sviatočná roláda - obrázok 2
  3. 3

    Vychladnuté cesto potrieme krémom. Ten si pripravíme tak, že si horkú čokoládu rozpustíme nad parou a po miernom vychladnutí zašľaháme do krémového syru. Môže byť určite aj mascarpone alebo Lučina.

    Sviatočná roláda - obrázok 3
  4. 4

    Ja som vrch krému posypala zrniečkami z granatového jablka, ale môže byť určite aj nejaké bobuľové ovocie, prípadne aj bez.

    Sviatočná roláda - obrázok 4
  5. 5

    Roládu zavinieme, neláme sa, takže to ide ľahko. Necháme vychladiť.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Až donedávna som si nevedela ani predstaviť pečené zákusky bez múky. Až nedávno ma nová susedka ponúkla jablkovou roládou. Bola výborná, len nie taká "veľká" ako moja z múky. Tak táto tvoja bude fantastická. A aj dobré vyzerá. Myslím, že ju aj upečiem. Mládež ma bude véééľmi chváliť. Oni už preferujú viac zdravšie. Ďakujem za recept.

Pridaj komentár k receptu: