Bezlepková čokoládová roláda
Sviatočná roláda
Autor receptu: skatulka
Roláda z pár surovín, ktorá keď si ju pripravíte na sviatky,
môže byť pre vás sviatočná. Navyše je pripravená bez
múky.
40 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- Vyšľaháme si bielky a zvlášť žĺtky s cukrom. Do žĺtkov s cukrom potom pridáme orechy a škrob. A nakoniec jemne zapracujeme sneh z bielkov.
- Vylejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 200 °C asi 7 minút.
- Vychladnuté cesto potrieme krémom. Ten si pripravíme tak, že si horkú čokoládu rozpustíme nad parou a po miernom vychladnutí zašľaháme do krémového syru. Môže byť určite aj mascarpone alebo Lučina.
- Ja som vrch krému posypala zrniečkami z granatového jablka, ale môže byť určite aj nejaké bobuľové ovocie, prípadne aj bez.
- Roládu zavinieme, neláme sa, takže to ide ľahko. Necháme vychladiť.