Bezlepková čokoládová roláda

Sviatočná roláda

Autor receptu: skatulka

Roláda z pár surovín, ktorá keď si ju pripravíte na sviatky, môže byť pre vás sviatočná. Navyše je pripravená bez múky.

40 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vyšľaháme si bielky a zvlášť žĺtky s cukrom. Do žĺtkov s cukrom potom pridáme orechy a škrob. A nakoniec jemne zapracujeme sneh z bielkov.
  2. Vylejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na 200 °C asi 7 minút.
  3. Vychladnuté cesto potrieme krémom. Ten si pripravíme tak, že si horkú čokoládu rozpustíme nad parou a po miernom vychladnutí zašľaháme do krémového syru. Môže byť určite aj mascarpone alebo Lučina.
  4. Ja som vrch krému posypala zrniečkami z granatového jablka, ale môže byť určite aj nejaké bobuľové ovocie, prípadne aj bez.
  5. Roládu zavinieme, neláme sa, takže to ide ľahko. Necháme vychladiť.