Lososové hakozushi

2010 - bez fotky2010, 12. mája 2010
Lososové hakozushi
Foto: 2010

Davno pred tym ako sa zacali pripravovat sushi zabalene do rias , sushi sa robili natlacanim do drevenej formy hako , dakde ich Zobraziť celý popisDavno pred tym ako sa zacali pripravovat sushi zabalene do rias , sushi sa robili natlacanim do drevenej formy hako , dakde ich volaju aj Osakazushi.Takze "stlacane" hakozushi z udeneho lososa s kaviarom .Su to asi jedny znaj dekorativnejsich sushi , vyzeraju ako male zakusky.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100  g
1  hrncek
5  p/lyzic
1 ks




Postup

  1. 1

    Uvarime a pripravime ryzu na sushi ( pozri vyborne detailne video recepty na Vareche). Ryzu nechame vychladnut . Pripravime si drevenu formu -hako ( obycajna drevena krabicka s dnom a vrchom ktore sa volne) .Ja som dal do nej priesvitnu foliu lebo ta ryza je naozaj lepkava a zle sa cisti ta formicka. Zaciname "naopak" na dno dame platky lososa potrieme ich wasabi ( podla chuti , je to ostra chrenova horcica ).Na jemno nakrajane a osusene platky malej oharky rovnomerne rozlozime na lososa.Pridame rovnomerne ryzu -zarovname devennyn "poklopom" a poriadne postlacame.

  2. 2

    Cele sushi preklopime na "poklop" a vytiahneme z formy , takze mame lososa na vrchu. Az teraz ide do tuheho. Na nakrajanie treba noz ostry ako britva, plus po kazdom reze treba ocistit a mat noz vlhky. Dakde som cital velkost hakozushi je zavisla len na tom ako dobre vie "sushi master" narabat s nozom. Ozdobime podla toho aky sme kreativny , ja som nemohol zohnat lososie ikry tak som dal trosku kaviaru.

  3. 3

    Servirujeme so sojovou omackou a sladkym japonskym nakladanym zazvorom.

Diskusia k receptu

oblizprst
Tak toto je naozaj bomba, vďaka, skúsim spraviť. Len kto mi naostrí nôž, aby bol ako má "sushi master"?
2010
oblizprst,
japonske noze na sushi su ine ako nase su tzv."jednostranne"
z vysoko kvlalitnej ocele podobne co sa pouzivalo na mece ( nie su z nerezu ale s "Damaskovej ocele" mnoho vrstvovej ocele, su drahe a ostre preto sa predavaju aj s puzdrom.


betica
Nemam skusenosti s azijskou kuchynou, ale recept vyzera lakavo! Len sa chcem opytat - "oharka grecka" je normalna uhorka, alebo je to nejaka ina surovina? A ako pouzijem ryzovy ocot?
barborao
@2010 ty by si mal vydat knihu.
toto su majstrovske diela, co tu online publikujes! Well done!
2010
barborao,
thanks for compliments ,just trying..
betica, tieto japonske vyzeraju jednoduche ...nie su , nechcem ta odradzat skus najprv take tradicne "maki zrolovane " je tu viac receptov aj video receptov na vareche ( redakcia ti pomoze ked sa opytas a potom chod na tieto, lebo budes na zaciatku sklamana.Ked chces ist na tieto nedavaj ziadne dalsie vrstvy ako oharky len vrchnu vrstvu, je to ovela jednoduchsie.
bozulka
@2010 tak takéto môžem aj ja s údeným lososom,kaviár,vasabi a tej ryže môže byť aj menej Ďakujem tak toto už vyprobujem.
piglin
mnaaam... uz aj ta pizza ma zaujala, ale toto...a este aj super noz:)
2010
bozulka,
co tak aj ryzu? ale mala by si poriadit takuto krabicku...






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia