Hako sushi s údeným úhorom

2010 - bez fotky2010, 20. júna 2010
Hako sushi s údeným úhorom
Foto: 2010

Vyborne sushi ktore nemaju surove ingrediencie.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
2 ks
1  hrncek
5  p/lyzic
1 ks




Postup

  1. 1

    Uvarime a pripravime ryzu na sushi ( pozri vyborne detailne video recepty na Vareche). Ryzu nechame vychladnut . Pripravime si drevenu formu -hako ( obycajna drevena krabicka s dnom a vrchom ktore sa volne) .Ja som dal do nej priesvitnu foliu lebo ta ryza je naozaj lepkava a formicka sa zle sa cisti. Zaciname "naopak" na dno dame platky udeneho uhora potrieme ich wasabi ( podla chuti , je to ostra chrenova horcica ).Na uhora polozime a natlacime vrstvu ryze a predom spravenu tenku omeletu .Zakoncime rovnomerne ryzou a zarovname devennyn "poklopom" a poriadne postlacame.

  2. 2

    Cele sushi preklopime na "poklop" a vytiahneme z formy , takze mame uhora na vrchu. Az teraz to pojde tazko. Na nakrajanie treba extremne ostry noz , plus po kazdom reze treba ocistit a mat ho vlhky. My sme ozdobili sushi s najemno nakrajanou omeletou a kaviarom. Prizdobili greckou oharkou a nastrihanymi riasami nori .

  3. 3

    Servirovali sme tradicne s japonskou sojovou omackou Kikkoman a nakladanym zazvorom.

Diskusia k receptu

evusik
a tomuto sa hovorí, že oči jedia.... nádhera
alexdidi
perfektné...naozaj oči jedia...ja však teraz zatvorím oči a na jazyku si snažím vytvoriť tú chuť....mňam...
frezia68
Veľmi pekná úprava a okrem šikovnosti aj dobrý,ostrý nôž :-))
sjuz
ozaj nádhera:) - krásna fotka, aj mňam recept. Vždy tak snívam, AKÁ by to bola dovolenka u teba doma:))))!
2010
prikladam znova ako vyzera ta jednoducha sushi "krabicka "



jerica
@2010 omeleta so šunkou ? Prekvapko pre hostí, výborné predjedlo.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia