Sushi na domáci spôsob

Autor receptu: zolik

Velmi jednoduchy a pritom efektny recept pre tych, ktori maju radi sushi.

2
porcie
40 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 250 gramov ryze zalejeme 350 ml vody a nechame zovriet. Plamen stisime a prikryte varime 10 minut. Vypneme zdroj tepla a nechame na platni este 15 minut dojst. V ziadnom pripade neodkryvat. Medzitym si zvarime ocot, cukor a sol.
  2. Tymto roztokom pokvapkame ryzu a nechame vychladnut.
  3. Z uvarenej a vychladnutej ryze formujeme vlhkymi rukami male valceky na ktore ukladame kusky cersvej surovej ryby. Ja som pouzila cerstvy losos a jemne zaudeneho tuniaka. Podavame s wasabi pastou, nakladanym dumbierom a sojovou omackou. Kto chce sa moze pohrat s palickami.