Sushi na domáci spôsob
Autor receptu: zolik
Velmi jednoduchy a pritom efektny recept pre tych, ktori maju radi sushi.
2 porcie |
40 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- 250 gramov ryze zalejeme 350 ml vody a nechame zovriet. Plamen stisime a prikryte varime 10 minut. Vypneme zdroj tepla a nechame na platni este 15 minut dojst. V ziadnom pripade neodkryvat. Medzitym si zvarime ocot, cukor a sol.
- Tymto roztokom pokvapkame ryzu a nechame vychladnut.
- Z uvarenej a vychladnutej ryze formujeme vlhkymi rukami male valceky na ktore ukladame kusky cersvej surovej ryby. Ja som pouzila cerstvy losos a jemne zaudeneho tuniaka. Podavame s wasabi pastou, nakladanym dumbierom a sojovou omackou. Kto chce sa moze pohrat s palickami.