Sušené paradajky

rein - fotkarein, 1. septembra 2012
Sušené paradajky
Foto: rein

Od Kimla,len trošku upravený

30 minút
príprava

Suroviny

4 kg
3 PL
8 ks
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Paradajky nakrájame na štvrtky,nasolíme a sušíme v sušičke,

    Sušené paradajky - obrázok 1
  2. 2

    alebo na slnku

    Sušené paradajky - obrázok 2
  3. 3

    Po vysušení,asi na polovicu objemu pridáme pretlačený cesnak,bazalku,chilli omáčku,olivový olej a zamiešame.

    Sušené paradajky - obrázok 3
  4. 4

    Natlačíme do pohárov,zalejeme olejom a uložíme do chladničky.

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
@Rein , ako dlho sa sušili tie paradajky nakrájané na štvrtky?To si ich vysušil na úplne suché? , lebo v tej miske na poslednom foto sa to nezdá.
K čomu potom túto zmes najradšej používaš?
a ako dlho sa môže skladovať v chladničke (nemyslím tým, pokiaľ sa to nezje), ale pokiaľ to vydrží bez znehodnotenia. Vďaka ak odpovieš
Tiež mám recept na sušené paradajky už 2 roky, ale ešte som ich nerobila, neviem si predstaviť, ako by sa to v sušičke sušilo, či by to netieklo a nepokazila by som si ju. Skúšala som aj na slnku, ale nestačila som odháňať muchy a inú háveď, tak som to vzdala. Mám ich pritom veľmi rada aj v surovom stave aj sušené a naložené v ol. oleji. Surové ich jem v sezóne ako jablká.
Robievam podobne susene paradajky , zajtra asi urobim nejake aj podla tvojho receptu .Susenie v susicke je dost zdlhave a ked nie je ten "spravny druh" paradajok , tak sa susia aj 2 dni :-) Slnko u nas medzi hustymi lesmi nehreje az tak , aby sa paradajky ususili skor ako za 2 tyzdne :-) a tak ich susim na sietke nad sporakom na drevo ...
tiež som minulý rok sušila paradajky na slnku ... ale aj presušila ... boli tvrdé jak .......... všetky som vyhodila, to sa nedalo jesť ... tento rok vyskúšam znovu, už viem ako na to ... :))))
ja sušim v pootvorenej rure na 70 stupňoch na plechu vyloženom papieromna pečenie, avšak včera som presušil, lebo som na ne zabudol, ale skusim ich naložiť, možno zmäknu v oleji
Ja mám novú sušičku, tak skúšam všeličo. A v záhrade po týždňovej dovolenke sme na siedmich koreňoch nazbierali skoro 10 kíl tých malých podlhovastých, takže sušička fičí od rána do večera a potom zase od večera do rána. Mne sa páčia aj tie menšie, ktoré sa usušili tak, že klopkajú - veď olejom ich môžem zaliať hocikedy. Inak, videla som v Turecku tiež také, čo boli úplne do sucha - dozvedela som sa, že ich také suché aj pomelú a zmiešajú s inou sušenou zeleninou a majú základ na dobrú paradajkovo-zeleninovú polievku, čo nezaberie veľa miesta.

Pridaj komentár k receptu: