Foto: bubelka
Tento koláč je veľmi rýchly a je pripravený z bežných ingredienciíí, ktoré sa asi nájdu u každého doma, takže nie je potrebné preň nič Zobraziť celý popisTento koláč je veľmi rýchly a je pripravený z bežných ingredienciíí, ktoré sa asi nájdu u každého doma, takže nie je potrebné preň nič špeciálne kupovať.
príprava
na 150-180 °C
Suroviny
180 g |
|
2 ks |
|
4 PL |
|
300 g |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
podľa chuti (kompótové, mrazené) |
|
Mrvenička: | |
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Vymiešame si vajíčka s cukrom, postupne pridáme olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pomaly pridávame zároveň s mliekom do cesta.
- 2
Plech si vymastíme a vysypeme a nalejeme naň hotové cesto. malo by byť stredne husté. Naukladáme naň odkvapkané ovocie.
- 3
Pripravíme si mrveničku zmiešaním hrubej múky, masla a krupicového cukru, až nám vznikne rozpadávajúca sa mrveničková hmota, ktorú rozsypeme na poukladané ovocie. Koláč šupneme do predhriatej rúry a pri teplote cca 150 - 180°C pečieme cca 20 - 30 minút.
- 2
mozno teplota rury bola nespravna??