Šup-šup koláč s ovocím
Autor receptu: bubelka
Tento koláč je veľmi rýchly a je pripravený z bežných ingredienciíí, ktoré sa asi nájdu u
každého doma, takže nie je potrebné preň nič špeciálne kupovať.
20 minút príprava |
20-30 minút na 150-180 °C |
Postup
- Vymiešame si vajíčka s cukrom, postupne pridáme olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pomaly pridávame zároveň s mliekom do cesta.
- Plech si vymastíme a vysypeme a nalejeme naň hotové cesto. malo by byť stredne husté. Naukladáme naň odkvapkané ovocie.
- Pripravíme si mrveničku zmiešaním hrubej múky, masla a krupicového cukru, až nám vznikne rozpadávajúca sa mrveničková hmota, ktorú rozsypeme na poukladané ovocie.
Koláč šupneme do predhriatej rúry a pri teplote cca 150 - 180°C pečieme cca 20 - 30 minút.