Šup-šup koláč s ovocím

Autor receptu: bubelka

Tento koláč je veľmi rýchly a je pripravený z bežných ingredienciíí, ktoré sa asi nájdu u každého doma, takže nie je potrebné preň nič špeciálne kupovať.

20 minút
príprava
20-30 minút
na 150-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vymiešame si vajíčka s cukrom, postupne pridáme olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pomaly pridávame zároveň s mliekom do cesta.
  2. Plech si vymastíme a vysypeme a nalejeme naň hotové cesto. malo by byť stredne husté. Naukladáme naň odkvapkané ovocie.
  3. Pripravíme si mrveničku zmiešaním hrubej múky, masla a krupicového cukru, až nám vznikne rozpadávajúca sa mrveničková hmota, ktorú rozsypeme na poukladané ovocie. Koláč šupneme do predhriatej rúry a pri teplote cca 150 - 180°C pečieme cca 20 - 30 minút.