Šumavská kulajda s vajcami
šéfkuchár Michal Pažák
Executive Chef skupiny Al dente Group (reštaurácie Prešburg, Al dente a Cantina v Bratislave), 4. novembra 2010
Executive Chef skupiny Al dente Group (reštaurácie Prešburg, Al dente a Cantina v Bratislave), 4. novembra 2010
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Sušené huby vopred namočíme, minimálne na hodinu. Zemiaky očistíme a nakrájame na hrubé kocky, zalejeme vodou, pridáme namočené huby vrátane vody, v ktorej boli namočené, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a varíme, až sú huby a zemiaky mäkké, asi 15 - 20 minút.
- 2
Zalejeme smotanou, zahustíme zápražkou, ochutíme octom, zjemníme maslom a pridáme pokrájaný kôpor.
- 3
Do ľahko osolenej a okyslenej, mierne vriacej vody vkladáme v naberačke rozklepnuté vajcia a zavaríme tak, aby žĺtok zostal mäkký a obalený vareným bielkom. Po 4 - 5 min. varu vajcia vyberieme a vložíme do studenej vody, aby sa zatiahla. Do každej porcie polievky dáme jedno vajce do stratena.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu