Vianočné pupáky
Vianočné pupáky

Suché/staré pečivo, čo s ním? Turčianske lokše fotorecept

mirko67 - bez fotkymirko67, 15. februára 2018
Suché/staré pečivo, čo s ním? Turčianske lokše (fotorecept)
Foto: mirko67

Toto jedlo bolo u nás ako prvé na vianočnom stole. Jedli sme ich z misy, v ktorej boli pripravené. Čo spadlo na stôl, ostalo anjelikom. Pripravovali sme ho z vianočky, lúpačiek, prípadne rožkov. Dá sa použiť, aj keď ostané pečivo. Ja používam suché rožky.

4
porcie
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 kusov
1,2 litra
200 gramov
200 gramov
200 gramov
100 gramov

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájam rožky.

    Suché/staré pečivo, čo s ním? Turčianske lokše (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mak kupujem pomletý, orechy povaľkám v sáčku.

    Suché/staré pečivo, čo s ním? Turčianske lokše (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polovicu rožkov posypem polovicou maku, orechov a tretinou cukru.

    Suché/staré pečivo, čo s ním? Turčianske lokše (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridám druhú vrstvu. Mlieko dám prevariť s tretinou cukru a maslom.

    Suché/staré pečivo, čo s ním? Turčianske lokše (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prelejem. Zakryjem, nechám 10 minút "zapariť". Keď dávam staré pečivo, mlieka dám len liter. Cukor podľa chuti, môžte si pridať aj vanilkový. Dobrú chuť.

    Suché/staré pečivo, čo s ním? Turčianske lokše (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
...a ja to robievam stále-pamiatka na predchodcov..voláme to rožkové bobále -robíme len s makom..s orechami veru ešte som neskúšala...náhrada koláča v rekordnom čase hotová..ráno nakrájam rožky-posypem makom a cukrom-zalejem horúcim mliekom pred jedením..dokonca i manžel si obľúbil sladkú rýchlovku...
Aj ja som z Turca, aj u nas sa to vola lokse. Neviem preco. Vyzera to, ako keby to uz raz niekto jedol, ale chuti to vyborne.My sme to robievali s makom. Kto to este nejedol, nech to skusi, je to fakt dobre.
Obavam sa, ze k tomuto rcp. budes mat len tento moj koment, lebo co si budeme oci smirglovat, moc vabne to nevyzera, ale ja viem, aka je to dobrota. Babka to obcas robila, ale len s makom, dodnes netusim, preco tomu hovorila lokse, nevies preco sa na Turci tak tomu hovori? Robila to do velkeho smaltovaneho vandla a jedli sme to lyzicami rovno z neho.

Ďalšie recepty: