Šťuka na medveďom cesnaku (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Šťuka na vianočnom stole ma už dlho lákala a tak som špekuloval ,ako si ju pripraviť , videl som niekoľko receptou ,ale nakoniec som si urobil aj tak po svojom ... chutila skvelo a kupodivu ochutnali a jedli ju aj zastánci rybieho filé

15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. potrebné suroviny : šťuka , maslo, pasta z medvedieho cesnaku ,drcená rasca a soľ
  2. na vyčistenej šťuke si urobíme zárezy , nasolíme ich , pridáme drcenú rascu
  3. vnútrajšok škuky natrieme medvedím cesnakon , osolíme , posypeme drcenou rascou ...
  4. nakoniec pridáme plátky masla a preložíme ju na pekáč
  5. na pekáči ešte celkovo posolíme a obložíme plátkami masla
  6. .. takto to vyzerá po 35 minútovom pečení pod alobalom .....
  7. šťuku som ešte nechal zapiecť z vrchu a pritom som ju pár krát poobblieval roztopeným maslom
  8. nakoniec šťuku dozdobíme petržlenovou vnaťkou a kto chce pokvapká si ju citronom
  9. tak DOBRÚ CHUŤ .....a šťastné a veselé