Šťuka na medveďom cesnaku (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Šťuka na vianočnom stole ma už dlho lákala a tak som špekuloval ,ako si ju pripraviť , videl som niekoľko receptou ,ale nakoniec som si urobil aj tak po svojom ... chutila skvelo a kupodivu ochutnali a jedli ju aj zastánci rybieho filé
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- potrebné suroviny : šťuka , maslo, pasta z medvedieho cesnaku ,drcená rasca a soľ
- na vyčistenej šťuke si urobíme zárezy , nasolíme ich , pridáme drcenú rascu
- vnútrajšok škuky natrieme medvedím cesnakon , osolíme , posypeme drcenou rascou ...
- nakoniec pridáme plátky masla a preložíme ju na pekáč
- na pekáči ešte celkovo posolíme a obložíme plátkami masla
- .. takto to vyzerá po 35 minútovom pečení pod alobalom .....
- šťuku som ešte nechal zapiecť z vrchu a pritom som ju pár krát poobblieval roztopeným maslom
- nakoniec šťuku dozdobíme petržlenovou vnaťkou a kto chce pokvapká si ju citronom
- tak DOBRÚ CHUŤ .....a šťastné a veselé