Cestovinový šalát
Cestovinový šalát

Studený cestovinový šalát

peterkub - fotkapeterkub, 27. júna 2018
Studený cestovinový šalát
Foto: peterkub

Počas teplých letných dní dobre padne zjesť aj niečo chladné - osviežujúce. Cestoviny mám rád skoro na každý spôsob a bez tohto šalátu si už leto neviem ani predstaviť. Je vhodný ako príloha ku pečenej hydine.

4
porcie
10 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal. (väčšie)
2 ks
5 ks
150-200 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali soľ a olej. Cestoviny precedíme, opláchneme a necháme vychladnúť.

    Studený cestovinový šalát - obrázok 1
  2. 2

    Uhorky ošúpeme a spolu s ostatnými surovinami nakrájame na drobné kocky. Všetko spolu zmiešame a pridáme tatársku omáčku (množstvo podľa chuti).

  3. 3

    Všetko dobre premiešame a dáme do chladničky vychladnúť. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
skoda, ze moj chlap cestoviny nema rad, ja by som si dala kludne. robievala som si tento salat kedysi, ale s kyslou smotanou, lebo tatarku zase nemusim ja :D kazdopadne, vyborny tip na svieze rychle jedlo :)