Studeno (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

Huspeninu môžete uvariť aj kombinovaním čerstvého mäsa s údeným. Ak pridáte údené koleno, dávajte pozor, aby ste huspeninu nepresolili.

4
porcie
30 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nožičky obvaríme a prvú vodu vylejeme. Pripravíme koreňovú zeleninu, cibuľu a koreniny. Obvarené nožičky vložíme spolu s koreňovou zeleninou, cibuľou a koreninami do studenej vody a varíme pomalým varom.
  2. Nožičky vyberieme, necháme vychladnúť a oberieme mäso. Vývar naďalej redukujeme, či nám hustne na požadovanú hustotu, zistíme tak, že trošku odlejeme na tanierik a dáme do chladničky. Podľa hustoty doriedime alebo ďalej odparujeme.
  3. Ochutíme kvapkou octu a dosolíme. Koreňovú zeleninu a mäso najemno nakrájame, vložíme do formičiek, zalejeme vývarom a necháme vychladnúť. Podávame s cibuľkou, octom a pečivom.