Foto: matus113
Pochúťka na zamľasknutie
60 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Všetky ingrediencie na cesto si spolu zmiešame: 250 g rastlinného tuku, 450 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 4 žĺtky, polovicu prášku do pečiva. tuk, aby sa nám lepšie miešal si môžeme postrúhať.
- 2
Jednu tretinu cesta si odoberieme a odložíme do chladničky. Zvyšok cesta si rozvalkáme a položíme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Jablká ošúpeme, nahrubo postrúhame a dáme na cesto. Navrch posypeme škoricou.
- 3
Zo 4 bielkov a 150 g práškového cukru si vyšľaháme tuhý sneh, ktorý rozotrieme na jablká. Na sneh postrúhame zvyšok cesta. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov asi na 25 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Múka nebude nikdy ingredienciou, škorica surovinou. Ani amatéri by si to nemali pliesť.
V prvom rade, ja o voze, ty o koze. Ja som vôbec nehovoril o tom či jedlá podľa Matúšovich receptov sú dobré alebo nie. Náš dedo hovorieva - niekomu farár, niekomu farárova kuchárka.
Neviem, čo Ti "vadí" alebo "nevadí", ale mne prekáža, ak niekto przní slovenčinu. A z časopisu gymnazistov v L. pridávam odkaz redakčnej rady spolužiakom: nezabudni, že presnosť a správnosť vyjadrovania, slovom či písmom, zodpovedá úrovni tvojho myslenia, úrovni tvojho intelektu. Bože, bože, čo nám to na niektorých gymnáziách vyrastá? Ja sa teším.
2. "matúšovich" mi vyklalo oči