Strúhaná tvarohová torta

Autor receptu: tekvica

Inšpirovala som sa receptom na poľský tvarohový koláč z knihy Tvarohové koláče a dezerty, recept som málinko upravila a výsledok je tu.

12
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. V mise rozmiešame múku s PDP, pridáme ostatné suroviny na cesto a vypracujeme tuhé cesto. Odložíme do chladničky. Zapneme rúru na 175°C.
  2. Tvaroh rozmiešame so žĺtkami, cukrom, umom, pridáme šťavu z citróna, krupicu a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
  3. Cesto rozdelíme na polovice. Nastrúhame jednu časť do tortovej formy, navrstvíme plnku a nastrúhame druhú polovicu cesta. Ja si cesto strúham do misy a potom ho sypem do formy, lebo keď som strúhala priamo do formy, bolo všade naokolo, len nie na svojom mieste.
  4. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme asi 40 min., podľa svojej rúry. Po upečení necháme ochladiť a pokrájame. Zjeme.