Stredomorské halászle s pečenými rybkami fotorecept

domacakuchyna - fotkadomacakuchyna, 6. novembra 2015

Zdravá rybacia polievočka...inšpirovaná halászlami a krásnou chuťou rybacou....

Suroviny

3 - 6 druhov
2 druhy
6 ks
1 kg
 štipku
2 - 3 ks červená
3 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Treba viac druhov rýb, 2-3 druhy celé ryby na vývar, 2-3 druhy ako doplnok do hotovej polievky. Ja som použil na vývar: Pražmu, Morského vlka, Makrelu. Na prílohu: Ostriež, Zubáč, Mečúň.

    Stredomorské halászle s pečenými rybkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnac dáme olivový olej, na ktorom speníme cibuľku, cesnak, pridáme ryby a bylinky. Jemne osolíme...

    Stredomorské halászle s pečenými rybkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ryby varíme až kým sa úplne nerozvaria. Potom podľa poreby niekoľko krát scedíme, aby zostal čistý vývar.

    Stredomorské halászle s pečenými rybkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V druhom hrnci na cibuľke a oleji orestujeme nakrájanú papriku, paradajky. Pridáme chilli a mletú červenú papriku...

    Stredomorské halászle s pečenými rybkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme vývarom a varíme až pokým všetko nezmäkne...

    Stredomorské halászle s pečenými rybkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Poriadne rozmixujeme a precedíme.

    Stredomorské halászle s pečenými rybkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Medzitým na panvičke opekáme ryby, ktoré môžeme rôzne dochutiť. Stačí dosoliť ak budú hotové a len vyválať, prípadne z jednej strany "namočiť" do rozsekaných byliniek, inú okoreniť korením na ryby, pokvapkať citrónom a pod.

    Stredomorské halászle s pečenými rybkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravíme si už hotové ryby, francúzku bagetu, taliansky chlieb...

    Stredomorské halászle s pečenými rybkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do hladkej a horúcej polievky vložíme rôzne pripravené ryby, dozdobíme tradične bylinkami, koré sme použili....

    Stredomorské halászle s pečenými rybkami (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Ryby sladkovodné, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Že jozefjinkovi často šibe, vieme, ale že nevie, čo je bujabeza? Skôr, ako by som sa pýtal Radoxa, spýtam sa uja google, nebudem zo seba robiť idiota.