Strapaté rezne (fotorecept)
Autor receptu: melbea
Pridávam ďalší z obľúbených receptov v našej rodine. Rezne sú veľmi chutné, šťavnaté a tá vôňa pri ich príprave.... skrátka treba vyskúšať.
6 porcií |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- V miske si pripravíme marinádu: vyšľaháme vajcia, pridáme kyslú smotanu, soľ, kari korenie, pretlačený cesnak, solamyl a všetko spolu dobre vymiešame.
- Kuracie prsia umyjeme, pokrájame na menšie rezne a namočíme do pripravenej marinády. Odložíme do chladu, najlepšie na celú noc, aby sa do mäsa dostali všetky chute z marinády.
- Na druhý deň do misky nastrúhame tvrdý syr, zmiešame so strúhankou a v tejto zmesi obaľujeme rezne vybraté z marinády.
- Vysmažíme ich na oleji, necháme na papierovom obrúsku odkvapkať a podávame.
- Ako prílohu odporúčam zemiakové pyré a zaváranú cviklu.
Dobrú chuť.