Strapaté rezne (fotorecept)

Autor receptu: melbea

Pridávam ďalší z obľúbených receptov v našej rodine. Rezne sú veľmi chutné, šťavnaté a tá vôňa pri ich príprave.... skrátka treba vyskúšať.

6
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V miske si pripravíme marinádu: vyšľaháme vajcia, pridáme kyslú smotanu, soľ, kari korenie, pretlačený cesnak, solamyl a všetko spolu dobre vymiešame.
  2. Kuracie prsia umyjeme, pokrájame na menšie rezne a namočíme do pripravenej marinády. Odložíme do chladu, najlepšie na celú noc, aby sa do mäsa dostali všetky chute z marinády.
  3. Na druhý deň do misky nastrúhame tvrdý syr, zmiešame so strúhankou a v tejto zmesi obaľujeme rezne vybraté z marinády.
  4. Vysmažíme ich na oleji, necháme na papierovom obrúsku odkvapkať a podávame.
  5. Ako prílohu odporúčam zemiakové pyré a zaváranú cviklu. Dobrú chuť.