Strapatá parená buchta s „hafirami“

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Čerstvé čučoriedky naložíme spolu s alkoholom a cukrom do uzatvárateľnej sklenenej fľaše a necháme pôsobiť na teplom mieste jeden mesiac.
  2. Z vyššie uvedených surovín vypracujeme cesto, necháme ho dobre vykysnúť. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a povykrajujeme štvorce, na ktoré kávovou lyžičkou porciujeme šípkový džem. Preložíme a vyguľkáme, necháme ešte chvíľu podkysnúť.
  3. Na panvičke necháme stopiť maslo. Vykysnuté buchty dáme na 10 minút napariť, potrieme ich medom a obalíme v pomrvených cornflakesoch. Podávame s naloženými čučoriedkami, preliate praženým maslom.