Strapatá nátierka (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Z bryndze, kyslej kapusty, cibule a smotany. Samé zdravé veci, už len cesnak chýba, ale kto chce, si môže dať :)

Postup

  1. Stále niečo vymýšľam z tej kapusty, aby sme mali prísun vitamínov. Toto sa mi tak náhodou ostihlo v chladničke, tak poďme to dať dokopy. Kapustu vyžmýkame, pokrájame nadrobno, cibuľu tiež, pridáme bryndzu, korenie, soľ, papriku, rascu a smotanu podľa potreby.
  2. Zmiešame, ochutnáme, podľa potreby dosolíme, dokoreníme. Je to zvláštna chuť, pikantno-kyslastá. A ťažko identifikovateľná. Ale silne návyková :) Využijeme ako bežnú nátierku na chlebík /nestihla som odfotiť/.
  3. Alebo ako prílohu miesto šalátu, dipu. Mala som ešte trochu zarobenej mäsovej zmesi, už som ju len dochutila citrónovou kôrou, vločkami a petržlenovou vňaťou, také rýchle fašírky. Stačí chlebík a toto strapaté čudo. Budem zvedavá, či sa odvážite a urobíte! Teším sa na reakcie :)