Strakatý tvarohový koláč s broskyňami

mojaradost - bez fotkyMojaradost, 63 ročná žena, Ulany nad Zitavou, 7. augusta 2017 17:55
Ďalšie jej recepty »

Koláč je veľmi rýchlo pripravený, je výborný, zvládne ho aj začínajúca gazdinka.

25
porcií
50 min
príprava
40 min
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky (250 ml)
1 hrnček
1 balíček
1/2 hrnčeka
2 kusy
1 hrnček
2 PL
2 PL
Plnka:
500 g
2 ks
1 bal
4 PL
250 ml
40 g
Ovocie:
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, mlieko, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na polovicu. Do jednej časti pridáme 2 polievkové lyžice mlieka a preosiate kakao.

  2. 2

    Na vymastený a múkou vysypaný plech (rozmer 25 x 35 cm) rozotrieme bledé cesto, naň polovicu cik-cak kakaového cesta, poukladáme nadrobno pokrájané broskyne alebo marhule. Môžu byť čerstvé alebo kompót. Zalejeme tvarohovou plnkou. Na tvarohovú plnku pomocou lyžice nalejeme zvyšok kakaového cesta. Stierkou vedieme po dĺžke plechu čiary skoro až dospodu, čím sa vytvorí zaujímavý vzor, nepravidelný ozdobný vzor, aký je na fotografii.

  3. 3

    Tvarohová plnka: Tvaroh zmiešame s cukrom, môže sa pridať aj viac podľa chuti, vanilkový cukor, vajíčka, mlieko, pudingový prášok a zamiešame. Plnka je riedka, ale taká má byť.

  4. 4

    Koláč pečieme pri teplote 180 - 200 °C približne 40 minút, alebo podľa potreby. Každý sa riadi svojou rúrou. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Pokrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist