Tvarohový koláče
Tvarohový koláče

Strakatý tvarohový koláč s broskyňami

mojaradost - bez fotkymojaradost, 7. augusta 2017

Koláč je veľmi rýchlo pripravený, je výborný, zvládne ho aj začínajúca gazdinka.

25
porcií
50 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky (250 ml)
1 hrnček
1 balíček
1/2 hrnčeka
2 kusy
1 hrnček
2 PL
2 PL
Plnka:
500 g
2 ks
1 bal
4 PL
250 ml
40 g
Ovocie:




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, mlieko, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na polovicu. Do jednej časti pridáme 2 polievkové lyžice mlieka a preosiate kakao.

  2. 2

    Na vymastený a múkou vysypaný plech (rozmer 25 x 35 cm) rozotrieme bledé cesto, naň polovicu cik-cak kakaového cesta, poukladáme nadrobno pokrájané broskyne alebo marhule. Môžu byť čerstvé alebo kompót. Zalejeme tvarohovou plnkou. Na tvarohovú plnku pomocou lyžice nalejeme zvyšok kakaového cesta. Stierkou vedieme po dĺžke plechu čiary skoro až dospodu, čím sa vytvorí zaujímavý vzor, nepravidelný ozdobný vzor, aký je na fotografii.

  3. 3

    Tvarohová plnka: Tvaroh zmiešame s cukrom, môže sa pridať aj viac podľa chuti, vanilkový cukor, vajíčka, mlieko, pudingový prášok a zamiešame. Plnka je riedka, ale taká má byť.

  4. 4

    Koláč pečieme pri teplote 180 - 200 °C približne 40 minút, alebo podľa potreby. Každý sa riadi svojou rúrou. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Pokrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

haji
Koláč jako malovaný, kombinace ovoce a tvarohu je fajn. Díky za receptík!
jarkar
Dnes vyskúšam. Máme radi ovocné koláče, verím že bude chutiť.




marika9
Dnes som ho robila, mal obrovský úspech. Ďakujem za recept. Určite budem piecť častejšie.
ollynka
takže ten puding v mlieku nevarím, len ho vylejem na koláč, ....
mata3636
@Ollynka (16.8.2018 17:30)

Pudingový prášok rozmiešaš v mlieku a taký surový ho zmiešaš s tvarohom.
aja1616
Mala som tvaroh, ktorý bolo treba minúť a tak som urobila tento jednoduchý a rýchly koláčik. Stojí za pripomenutie, lebo je rýchly a chutný. Takýto recept som už mala, ale nápad s týmto spôsobom kombinovania cesta a to mramorovanie je vkusné. Koláč tak vyzerá zas inak.