Zapekaný zeler

Stopkový zeler zapečený so syrom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Málo práce, výborný výsledok. Tak by sa dalo charakterizovať toto jedlo.* Veľa ľudí ešte nevie, čo so stonkovým zelerom. Tak prinášam jeden variant z mnohých.

3-4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Stonky zeleru nakrájame na 2-3 cm kúsky.
  2. Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáčika dáme polovicu zeleru.
  3. Okoreníme a jemne osolíme.
  4. Posypeme polovicou strúhaného syra.
  5. Rozložíme druhú polovicu zeleru a posypeme zvyškom strúhaného syra. V mlieku rozmiešame vajcia a zeler zalejeme.
  6. Husto posypeme nasekanou zelerovou vňaťou a navrch ešte posypeme semienkami.
  7. Zakryté pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút. Potom odkryjeme a ešte 10 minút zapečieme. Zeler nemá byť mäkký, má ostať chrumkavý.
  8. Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.