Zapekaný zeler
Stopkový zeler zapečený so syrom (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Málo práce, výborný výsledok. Tak by sa dalo charakterizovať toto jedlo.* Veľa ľudí ešte nevie, čo so stonkovým zelerom. Tak prinášam jeden variant z mnohých.
3-4 porcie |
10 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Stonky zeleru nakrájame na 2-3 cm kúsky.
- Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáčika dáme polovicu zeleru.
- Okoreníme a jemne osolíme.
- Posypeme polovicou strúhaného syra.
- Rozložíme druhú polovicu zeleru a posypeme zvyškom strúhaného syra. V mlieku rozmiešame vajcia a zeler zalejeme.
- Husto posypeme nasekanou zelerovou vňaťou a navrch ešte posypeme semienkami.
- Zakryté pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 40 minút. Potom odkryjeme a ešte 10 minút zapečieme. Zeler nemá byť mäkký, má ostať chrumkavý.
- Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.