Sterilizované krájané paradajky

lucina2222 - fotkalucina2222, 5. augusta 2013

Krájané paradajky, ktoré používam hlavne do omáčky na špagety, a všade inam kam sa hodia. Vždy som používala tie konzervované z obchodu, a tak Zobraziť celý popisKrájané paradajky, ktoré používam hlavne do omáčky na špagety, a všade inam kam sa hodia. Vždy som používala tie konzervované z obchodu, a tak som si povedala že si pár fľaštičiek zavarím doma, a ešte ich aj o niečo vylepším ;) V záhradách je paradajok neúrekom, tak sme stihli ešte aj lečo a výborný domáci pretlak, ale to zrejme každý pozná...

3-4
porcie
70 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
4 strúčiky
1 dl
4 lístky
10 g
20 g




Postup

  1. 1

    Mne z 1 kg paradajok vyšli 4 malé fľaštičky. Paradajky umyjeme, nadrežeme šupku do kríža, a sparíme vriacou vodou v miske. Olúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme soľ aby nám paradajky pekne pustili šťavu, a necháme odstáť 30 minút prikryté.

  2. 2

    Keď pustia šťavu, pridáme olivový olej, cukor a premiešame, a necháme ešte postáť 15 minút. Na dno fľaštičiek vhodíme po jednom cesnaku a lístok bazalky. Načerpáme, zatvoríme, skontrolujeme či nevyteká šťava, a dáme sterilizovať 20 minút. Po sterilizácii fľaštičky obrátime dnom hore, a prikryjeme utierkou. Necháme vychladnúť, a uschováme. :) Hotovo.. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

marianne
no dobre,moze byt..sa mi to paci..uz som 10 plechov paradajok nasusila,toto mi tiez nemoze chybat:-))))
lucina2222
ďakujem... chcela som aj ja sušiť ale to by bolo na dlhšie.. a dnes bolo roboty až až :D ale skúsim sa aj k tomu dostať..
marianne
ja som vyuzila tento cas horucav,za 3 dni boli perfektne ususene na balkone,len som ich par krat poprehadzovala....
mariana33
lúpané paradajky aj ja robievam, vyskúšam aj takéto, lebo ja ich iba olúpem, dám do pohárov, mierne osolím a sterilizujem....
ajay
Perfektne! Ja takto zavaram paradajky uz vela rokov.
ria389
takto som ešte nerobila ale určite vyskúšam....
garanco
Sterilizované paradajky nemajú chybu. Ja ich robievam iba prírodné: Nakrájam na kolieska, pekne naukladám do fliaš a sterilizujem. Niektoré fľaštičky urobím aj olúpané, nakrájané na mesiačiky alebo na kocky. Majú chuť čerstvých paradajok, pri ich konečnej úprave sa môžu ľubovolne dochutiť a hocikde použiť.
1x staja
marienka44
@Garanco (9.8.2013 22:09)

Ja by som sa tiež prihovárala za recept na prírodno. Olej môže po čase potuchnúť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia