Foto: lucina2222
Krájané paradajky, ktoré používam hlavne do omáčky na špagety, a všade inam kam sa hodia. Vždy som používala tie konzervované z obchodu, a tak Zobraziť celý popisKrájané paradajky, ktoré používam hlavne do omáčky na špagety, a všade inam kam sa hodia. Vždy som používala tie konzervované z obchodu, a tak som si povedala že si pár fľaštičiek zavarím doma, a ešte ich aj o niečo vylepším ;) V záhradách je paradajok neúrekom, tak sme stihli ešte aj lečo a výborný domáci pretlak, ale to zrejme každý pozná...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mne z 1 kg paradajok vyšli 4 malé fľaštičky. Paradajky umyjeme, nadrežeme šupku do kríža, a sparíme vriacou vodou v miske. Olúpeme a nakrájame na kocky. Pridáme soľ aby nám paradajky pekne pustili šťavu, a necháme odstáť 30 minút prikryté.
- 2
Keď pustia šťavu, pridáme olivový olej, cukor a premiešame, a necháme ešte postáť 15 minút. Na dno fľaštičiek vhodíme po jednom cesnaku a lístok bazalky. Načerpáme, zatvoríme, skontrolujeme či nevyteká šťava, a dáme sterilizovať 20 minút. Po sterilizácii fľaštičky obrátime dnom hore, a prikryjeme utierkou. Necháme vychladnúť, a uschováme. :) Hotovo.. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja by som sa tiež prihovárala za recept na prírodno. Olej môže po čase potuchnúť.