Štedré kocky
Ako spojiť vianočnú chuť perníkového korenia, datlí, maku a orechov , dozviete sa v mojom recepte :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 bal. |
|
2- 3 dcl |
|
100 g |
|
400 g |
|
400 g mleté |
|
3 KL |
|
200 g |
|
5 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
2 balíčky datlí dobrým mixérom rozmixujeme na kašu.
- 2
Vzniknutú pastu povaríme v 3 dcl mlieka, kým vznikne jemná kaša.
- 3
Do tejto datľovej kaše primiešame perníkové korenie a maslové sušienky podrvené najemno. Takto vzniknutá kaša musí byť vláčna - bude síce dosť lepivá, ale to nám nevadí :)
- 4
Formu veľkosti 31 x 22 cm vystelieme papierom na pečenie.
- 5
Datľovú hmotu so sušienkami rozotrieme na plech a dáme zapiecť do rúry na 10 minút pri 180 stupňoch.
- 6
Po 10 minútach ,,datľové cesto,, vyberieme a necháme vychladnúť.
- 7
Zatial si pripravíme plnky. Orechová plnka: mleté orechy s maslom a lyžicou medu zmiešame. Maková plnka: mak, lekvár a vajce zmiešame.
- 8
Na vychladnuté datľové cesto natrieme najskôr orechovú plnku a navrch makovú.
- 9
Celý koláčik dáme znova zapiecť na 20 minút pri 180 stupňoch. Nakoniec ho nakrájame na menšie kocky. Pri tejto gramáži s formou danej veľkosti mi vyšlo cca 30 kusov :)
Tiež makovo-orechový koláč:
Ďalšie recepty:
- 2
Autorka úvod k receptu upravila.