Foto: hviezdickaz
Postup
-
1
Do misky preosejeme hrubú múku. Urobíme jamku, nalejeme trochu vlažného mlieka, do ktorého pridáme 1 lyžičku cukru a rozdrobené droždie.
-
2
Necháme vykysnúť kvások.
-
3
Pridáme žĺtky,cukor,soľ,vlažné mlieko a spracujeme cesto.
-
4
Nakoniec pridáme rozpustené maslo a cesto dobre vypracujeme.
-
5
Vypracované cesto necháme vykysnúť na teplom mieste.
-
6
Pripravíme si plnky : MAKOVÁ - 200 g mletého maku,150 g kryšt.cukru - zmiešame,pridáme nastrúhanú citrónovú kôru,vanilkový cukor,sparíme 5 PL horúceho mlieka,zamiešame a pridáme trochu mletej škorice. ORECHOVÁ - 180 g mletých orechov,30 g strúhanky,130 g kryšt.cukru - zmiešame,pridáme nastrúhanú citrónovú kôru,vanilkový cukor,sparíme 5 PL horúceho mlieka,zamiešame a pridáme trochu mletej škorice. TVAROHOVÁ - 500 g tvarohu,200 g kryšt.cukor,hrozienka,vanilkový cukor a mletá škorica - všetko zmiešame.
-
7
Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 bochníkov,rozvaľkáme asi na hrúbku prsta a postupne vrstvíme do stredne veľkého vymasteného plechu.
-
8
Vrstvíme : cesto - lekvár ...
-
9
cesto - maková plnka ...
-
10
cesto - orechová plnka ...
-
11
cesto - tvarohová plnka ...
-
12
Navrch tvarohu urobíme mriežku z cesta,potrieme roztopeným maslom a dáme upiecť.
-
13
Upečieme pri 220 st. / cca. 20 min.
-
14
Dobrú chuť :o)
Diskusia k receptu