Steaky z lososa s kolieskami pomaranča

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Neošúpané kolieska z pomaranča, rasca a limetková šťava robia z týchto steakov z lososa jedlo perfektne sa hodiace na večeru s hosťami.

4
porcie
60 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na lososa nakvapkáme šťavu z jednej limetky, posypeme hnedým cukrom, koením na ryby a necháme 30 minút marinovať.
  2. Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme steaky z lososa, alebo ich môžeme poukladať na gril alebo grilovaciu panvicu.
  3. Pomaranč umyjeme pomocou kefky pod tečúcou vodou a nakrájame na kolieska. Kolieska pomaranča poukladáme na lososa, posypeme rascou a soľou, pokvapkáme olivovým olejom a grilujeme alebo pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
  4. Podávame s pečenými zemiakmi a šalátom podľa vašej chuti.