Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Neošúpané kolieska z pomaranča, rasca a limetková šťava robia z týchto steakov z lososa jedlo perfektne sa
hodiace na večeru s hosťami.
4 porcie |
60 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Na lososa nakvapkáme šťavu z jednej limetky, posypeme hnedým cukrom, koením na ryby a necháme 30 minút marinovať.
- Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme steaky z lososa, alebo ich môžeme poukladať na gril alebo grilovaciu panvicu.
- Pomaranč umyjeme pomocou kefky pod tečúcou vodou a nakrájame na kolieska. Kolieska pomaranča poukladáme na lososa, posypeme rascou a soľou, pokvapkáme olivovým olejom a grilujeme alebo pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
- Podávame s pečenými zemiakmi a šalátom podľa vašej chuti.