Foto: ethanel
Pripraviť steaky z čerstvého tuniaka nieje nič náročne a naozaj sa hodí podávať jemne ružovkastý v strede.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme zredukovanú balzamikovú omáčku, do malej panvicky alebo hrnca dáme 25 g kryštáloveho cukru a upálime ho na karamel, prilejeme 50 ml balzamikoveho octu a na miernom ohni varíme až sa nam nezredukuje na polovicu a konzistencia by mala byť hustejšia. Takto pripravenú omáčku odložíme na stranu. ,, ak Vám dáka ostane, nevzhadzujte ju kľudne ju môžete skladovať v ladničke a po miernom zohriati v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpely použiť na dekorovanie alebo ochucovanie ,, .
- 2
Rozohrejeme si dobrú panvicu pridáme maslo, olej a zprudka opečieme steak z tuniaka po všetkých stranách, stíšime oheň alebo keramickú platňu a pečieme z každej strany cca 5min. Po dosmažení steak odložíme na teplé miesto a necháme postáť 5min.
- 3
Rýchlo si pripravíme zálievku ktorá spočíva len z olivového oleja, citrónovej šťavy, medu a štipky soli a mletého korenia, dobre vyšľaháme ručne metličkou a prilejeme do miešaného listového šalatu. Na tanier uložíme zelený šalát na vrch položíme steak z tuniaka, prelejeme zredukovanou balzamikovou omáčkou a podávame. Ako víno možem odporučit červené víno ako je napr. Crozes Hermitage 2009 alebo lahodné Saint Emilion La Guérinniére 2005.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu