Foto: radox1
Tento steak nebol určený priamo mne,ja osobne dávam prednosť krvavému.okrem sviečkovice doporučujem dobre odležané mäso z kvetovej špičky-rump sreak,roštenky,t- bone steak,pupku-flank steak.....Vytunoval som ho ešte Zobraziť celý popisTento steak nebol určený priamo mne,ja osobne dávam prednosť krvavému.okrem sviečkovice doporučujem dobre odležané mäso z kvetovej špičky-rump sreak,roštenky,t- bone steak,pupku-flank steak.....Vytunoval som ho ešte hoblinkami mrkvy a glazovanými šampinónmi.
porcia
príprava
Postup
-
1
Steak potrieme ol.olejom a z mlynčeka nahrubo pomletým korením.vložíme ho do dobre rozpálenej suchej panvice,posypeme hrubozrnnou soľou,zdroj tepla znížime a opekáme asi 2 min.potom zdroj opät zvýšime,otočíme steak a znova posolíme(ak ho nasolíme tesne pred prípravou nič sa nedeje) a asi 2 min.opekáme.doba je len informatívna,každý má doma iné podmienky,chce to prax.po vybratí steak dobre zabalíme do alobalu tak aby nebol medzipriestor medzi mäsom a alobalom kôli šťave.do výpeku pridáme čer.víno,2/3 z neho zredukujeme,pridáme balzamiko ,džem a redukujeme do konzistencie gélu.panvicu stiahneme zo zdroja a malé kocky studeného masla zašlaháme do gélu,čím nám ostane omácka krásne glazovitá.
-
2
tuning ku steaku: väščiu mrkvu očistíme a škrabkou nakrájame tenké hoblinky.zahrejeme maslo v panvici,pridáme hoblinky,kurkumu a soľ.chvíľu opekáme tak aby z mrkvi nebolo blato. malé šampinóny vcelku opekáme na masle-ghee do zlata bez podlievania a solenia,a na záver pridáme petr.vnať,môžeme pridať aj cesnak.
Diskusia k receptu