Steak medium s brusnicovým gélom

radox1 - fotkaradox1, 2. februára 2014
Steak medium s brusnicovým gélom
Foto: radox1

Tento steak nebol určený priamo mne,ja osobne dávam prednosť krvavému.okrem sviečkovice doporučujem dobre odležané mäso z kvetovej špičky-rump sreak,roštenky,t- bone steak,pupku-flank steak.....Vytunoval som ho ešte Zobraziť celý popisTento steak nebol určený priamo mne,ja osobne dávam prednosť krvavému.okrem sviečkovice doporučujem dobre odležané mäso z kvetovej špičky-rump sreak,roštenky,t- bone steak,pupku-flank steak.....Vytunoval som ho ešte hoblinkami mrkvy a glazovanými šampinónmi.

1
porcia
20 minút
príprava

Suroviny

200 g
100 g
1 kus
2 dl
2 PL




Postup

  1. 1

    Steak potrieme ol.olejom a z mlynčeka nahrubo pomletým korením.vložíme ho do dobre rozpálenej suchej panvice,posypeme hrubozrnnou soľou,zdroj tepla znížime a opekáme asi 2 min.potom zdroj opät zvýšime,otočíme steak a znova posolíme(ak ho nasolíme tesne pred prípravou nič sa nedeje) a asi 2 min.opekáme.doba je len informatívna,každý má doma iné podmienky,chce to prax.po vybratí steak dobre zabalíme do alobalu tak aby nebol medzipriestor medzi mäsom a alobalom kôli šťave.do výpeku pridáme čer.víno,2/3 z neho zredukujeme,pridáme balzamiko ,džem a redukujeme do konzistencie gélu.panvicu stiahneme zo zdroja a malé kocky studeného masla zašlaháme do gélu,čím nám ostane omácka krásne glazovitá.

    Steak medium s brusnicovým gélom - obrázok 1
  2. 2

    tuning ku steaku: väščiu mrkvu očistíme a škrabkou nakrájame tenké hoblinky.zahrejeme maslo v panvici,pridáme hoblinky,kurkumu a soľ.chvíľu opekáme tak aby z mrkvi nebolo blato. malé šampinóny vcelku opekáme na masle-ghee do zlata bez podlievania a solenia,a na záver pridáme petr.vnať,môžeme pridať aj cesnak.

Diskusia k receptu

afataga
parada, ale ja tiez radsej MR, ani tuning nema chybu
tiginko
ale pozrime ho huncúta! Pekne si navaril, ako keby pre mňa ;-)
eviana
Steačik ako maľovaný, krása, tlieskam, neodolala by som mu, aj keď uprednostňujem medium rare :)
radox1
ja tiez medium rare a aj cisto rare,ale robil som ho podla zelania na objednavku manzelke,lebo by mi ho nezjedla.
eviana
@radox1 , to poznám, môj chlap je tiež špecialista, chce steak jedine well done, čo je podľa mňa už vražda steaku ako takého :)
ywett
palec hore, parádny recept tiež aj úvodné foto je krásne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia