Šťavnatý marhuľový koláč na pol plechu fotorecept
Foto: Imaginarium
Super šťavnatý zákusok bez masla či šľahačky a ešte aj na pol plechu, takže môžu si ho spraviť aj tí, ktorí už začínajú pomýšľať Zobraziť celý popisSuper šťavnatý zákusok bez masla či šľahačky a ešte aj na pol plechu, takže môžu si ho spraviť aj tí, ktorí už začínajú pomýšľať nad chudnutím do plaviek.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Plech si vymastíme a vysypeme múkou. Navážime si múku, zmiešame ju s kypriacim práškom. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi jemne zamiešame múku s kypriacim práškom a sneh. Cesto vylejeme na plech a upečieme (asi 14 min na 180 °C).
-
2
Upečený koláč rozrežeme. Jednu polovicu rozmrvíme do misy, druhú natrieme ľubovoľným džemom. Celý marhuľový kompót rozmixujeme tyčovým mixérom.
-
3
Pomrvené cesto zmiešame s polovicou pomixovanej marhuľovej zmesi a pridáme rum podľa chuti. Vypracujeme šťavnatú zmes, ktorú navrstvíme na podžemovanú polovicu korpusu.
-
4
Zvyšný pomixovaný kompót dáme do hrnca, pridáme dve polievkové lyžice škrobu rozmiešané v troch lyžiciach vody a uvaríme puding. Pridáme tmavú čokoládu, necháme roztopiť a potom necháme vychladnúť. Pred vrstvením vychladnutú zmes prešľaháme ručným mixérom a natrieme na koláč.
-
5
Z uvedeného množstva vyšlo 24 kusov. Poznámka: Nabudúce pridám do pudingovej časti ešte trošku kakaa, aby bola tmavšia.
Dala som ale broskynovy kompot, marhulovy je u nas tazko dostat. Typla som si, ze je to na velky plech a dobre som to odhadla.
Vzdy to zdoraznujem a prosim Varechacov, aby uvadzali rozmery plechu, je to velmi dolezite.
Pisala si, ze kolacik je pre tych, co uz rozmyslaju nad stihlou liniou do plaviek.... to asi tazko... uz som zjedla pol
Dakujem za recept.