Marhuľový zákusok
Marhuľový zákusok

Šťavnatý marhuľový koláč na pol plechu fotorecept

imaginarium - fotkaimaginarium, 27. januára 2018
Šťavnatý marhuľový koláč na pol plechu (fotorecept)
Foto: Imaginarium

Super šťavnatý zákusok bez masla či šľahačky a ešte aj na pol plechu, takže môžu si ho spraviť aj tí, ktorí už začínajú pomýšľať nad chudnutím do plaviek.

24
porcií
60 minút
príprava
14 minút
na 180 °C

Suroviny

130 g
130 g
4 ks
1/2 bal.
1 ks (7 dcl)
2 PL (Solamyl)
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plech si vymastíme a vysypeme múkou. Navážime si múku, zmiešame ju s kypriacim práškom. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny a bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi jemne zamiešame múku s kypriacim práškom a sneh. Cesto vylejeme na plech a upečieme (asi 14 min na 180 °C).

    Šťavnatý marhuľový koláč na pol plechu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečený koláč rozrežeme. Jednu polovicu rozmrvíme do misy, druhú natrieme ľubovoľným džemom. Celý marhuľový kompót rozmixujeme tyčovým mixérom.

    Šťavnatý marhuľový koláč na pol plechu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pomrvené cesto zmiešame s polovicou pomixovanej marhuľovej zmesi a pridáme rum podľa chuti. Vypracujeme šťavnatú zmes, ktorú navrstvíme na podžemovanú polovicu korpusu.

    Šťavnatý marhuľový koláč na pol plechu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zvyšný pomixovaný kompót dáme do hrnca, pridáme dve polievkové lyžice škrobu rozmiešané v troch lyžiciach vody a uvaríme puding. Pridáme tmavú čokoládu, necháme roztopiť a potom necháme vychladnúť. Pred vrstvením vychladnutú zmes prešľaháme ručným mixérom a natrieme na koláč.

    Šťavnatý marhuľový koláč na pol plechu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z uvedeného množstva vyšlo 24 kusov. Poznámka: Nabudúce pridám do pudingovej časti ešte trošku kakaa, aby bola tmavšia.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Veľmi sa mi páči Tvoj koláčik, už je uložený, upečiem. Marhule som zavárala, a asi trochu dlhšie ako treba. Na to rozmixovanie budú akurát. Aspoň sa rozumne využijú, už sa teším na koláčik.
Kolac je vyborny, stavnaty a osviezujuci. V teplom pocasi a rovno z chladnicky je naj...
Dala som ale broskynovy kompot, marhulovy je u nas tazko dostat. Typla som si, ze je to na velky plech a dobre som to odhadla.
Vzdy to zdoraznujem a prosim Varechacov, aby uvadzali rozmery plechu, je to velmi dolezite.
Pisala si, ze kolacik je pre tych, co uz rozmyslaju nad stihlou liniou do plaviek.... to asi tazko... uz som zjedla pol
Dakujem za recept.



Pridaj komentár k receptu: