Šťavnatý jablkový koláč s bielkovou penou fotorecept
Foto: Olinecka
Ďalšie moje pečenie jablkového koláčika, ktorý nesklame ani najnáročnejších.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
450 g |
|
200 g |
|
4 ks |
|
250 g |
|
2 PL |
|
3/4 bal. |
|
podľa chuti |
|
1 kg nastrúhané |
|
na posypanie |
|
(nemusí byť) |
|
z 1/2 citróna |
|
4 ks |
|
2-3 PL |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na cesto.
-
2
Pripravíme si suroviny na jablkovú plnku.
-
3
Na vypracovanie cesta potrebujeme trpezlivosť, aby sa spojili všetky ingrediencie. Múku preosejeme do misky, pridáme cukor, žĺtky, prášok do pečiva, kakao, zmäknuté maslo nakrájané na menšie kúsky. Rukou vypracujeme hladké cesto.
-
4
Cesto rozdelíme na dve časti jednu väčšiu časť a menšiu, ktorú dáme do chladničky stuhnúť.
-
5
Medzitým si pripravíme jablká, ktoré ošúpeme a nastrúhame. Plech 30x40 cm vymastíme maslom. Väčšiu časť cesta dáme na pomučenú pracovnú dosku, rozvaľkáme a prenesieme na plech. Cesto potrieme ľubovoľným džemom.
-
6
Rovnomerne nanesieme nastrúhané jablká, posypeme škoricou, vanilkovým cukrom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha a rozotrieme na jablká.
-
7
Z chladničky vyberieme stuhnuté cesto, husto nastrúhame na hrubom strúhadle navrch koláča. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 40 minút.
-
8
Po upečení necháme vychladnúť. Dobrú chuť.
Ďakujem za komentár , ktorý potešil . Krásny dník.
Teší ma že sa recept podaril a bol vyskúšaný.Pekny dník ďakujem.
Jasné len upečení nebudeš ľutovať.Dakujem.