Foto: mata2101
Tento recept som zdedila po mojej milovanej starkej, ktorá vedela piecť úžasné koláče aj keď ich sama nejedla, pretože mala cukrovku. Nikdy nezabudnem na Zobraziť celý popisTento recept som zdedila po mojej milovanej starkej, ktorá vedela piecť úžasné koláče aj keď ich sama nejedla, pretože mala cukrovku. Nikdy nezabudnem na jej buchty, medové rezy,krémeš a samozrejme tento maslový jablčník.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Suroviny spracujeme na cesto a dáme minimálne na pol hodinu odpočinúť do chladničky.
- 2
Potom cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme a dáme na vymastený plech. Múčiť netreba. Ja si to zjednodušujem a malým valčekom to vyvaľkám priamo v plechu. Aby sa mi valček nelepil na cesto posypávam si ho práškovým cukrom. Na cesto rozprestriem postrúhané jablká zmiešané s vanilkovým a kryštálovým cukrom. (Kto má rád kľudne môže dať aj škoricový cukor, ja nedávam, nakoľko moja rodina ho nemá rada).
- 3
Druhú časť cesta rozvaľkávam na dva krát, pretože je veľmi krehké a najlepšie sa mi to osvedčilo keď som si druhú časť cesta znova rozdelila na dve polky, dosku som si obalila potravinovou fóliou, posypala práškovým cukrom a tak rozvaľkám do polky plechu a tak isto druhú časť. V strede sa to spojí. Aj kraje popritláčam k sebe prstami. Popichám vrch vidličkou. Pečiem v rozohriatej rúre tak na 170 stupňov asi tak 25 minút do zlatova. Po vybratí posypem práškovým cukrom. Necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu